Batteri Dietl

Batteri Dietl skulle beskytte innseilingen til Vestfjorden, og dermed malmtransportene fra Sverige til Tyskland, mot allierte styrker under 2. verdenskrig. Spennende museum innredet i en av kanonbunkerne. Uteområdet har mange spor etter aktiviteten på fortet, og området ligger vakkert til, med utsikt mot Lofoten.

 Kystfestning fra 2. verdenskrig

Nordlandsmuseet

 Kystfestning fra 2. verdenskrig

Nordlandsmuseet

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Fortet var et av tre Atlanterhavsfort under 2. verdenskrig, alle med en ekstrem ildkraft. Tre av verdens største landfaste kanoner var montert på fortet. Kanonene er borte, men en av kanonbunkerne er gjort om til et spennende museum med restaurerte ammunisjons- og maskinrom. Sporene etter de to andre kanonene er også tydelige. Det finnes mange ruiner, bunkere og fjellhaller i festningsområdet som kan utforskes på egen hånd - og på eget ansvar! Husk lommelykt!

Formålet med fortet var å beskytte innseilingen til Vestfjorden mot allierte styrker, og dermed sikre den viktige skipstrafikken med svensk jernmalm fra Narvik til Tyskland. Det var imponerende dimensjoner på skytset: granatene var 40,6 cm i diameter, og rekkevidden var 56 kilometer. Bunkeren som museet er installert er tilnærmet uendret siden krigens dager, med originale installasjoner og innskrifter på veggen. Bunkeren er et imponerende byggverk med sine opp til 3,5 meter tykke vegger. Utstillingen forteller om dagliglivet til soldatene, krigsfanger, tvangsarbeiderne og ikke minst lokalbefolkningen på Engeløya under krigsårene.

Festningen ligger i et vakkert naturområde ut mot Vestfjorden. På klare dager ser man Lofoten strekke seg utover mot vest.

Kanonbunkeren / omvisning: barn og unge gratis, voksen kr 90

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Museet i kanonbunkeren:
17/6 - 20/8: alle dager kl 11.00-18.00

Omvisninger ved Batteri Dietl hver hele time

Adgang til uteområdet hele døgnet hele året

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Batteri Dietl

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.