Spro gruve på Nesodden

Kråkesølvgruvene på Nesodden ligger nær sjøen og innbyr til utforskning samt bademuligheter. Den store gruvegangen går ca 30 meter inn til en stor hall. Taket her har falt sammen så lyset utenfra skaper en spesiell stemning i hallen. Det glitrer fra veggene for de er fulle av kråkesølv!

Steinformasjon med smal gruveinngang til høyre i bildet

Illustrasjonsbilde

Steinformasjon med smal gruveinngang til høyre i bildet

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Kråkesølvgruvene på Nesodden ligger nær sjøen og innbyr til utforskning samt bademuligheter. Den store gruvegangen går ca 30 meter inn til en stor hall. Taket her har falt sammen så lyset utenfra skaper en spesiell stemning i hallen. Det glitrer fra veggene for de er fulle av kråkesølv, eller muskovitt, som er den riktige geologiske betegnelsen.

For å komme ut igjen kan man gå samme vei tilbake, eller fortsette ut på den andre siden, men det er en mindre, trangere og litt mer "skummel" gruvegang hvor man må krype for å komme helt ut. Det kan være glatt i hulen. Turen er enkel og relativt kort og passer for alle i familien
Gruvebesøket kan kombineres med en tur i fjæra, eller bare en dag på stranden. Er man heldig finner man steiner i vannkanten, eller på stranden, som kan inneholde vakre krystaller.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Gruven ligger i offentlig område og er åpen hele døgnet hele året

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Spro gruve på Nesodden

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.