Søvikskaret - grottetur

Ved Søvikskaret ligger det flere grotter som ikke er spesielt krevende og passer flott for barn, og barnefamilier, som liker å utforske. Hodelykt og vanntette klær anbefales. Grotter er naturens skaperverk, noen ganger med mye stein og trange passasjer. Det er lite informasjon på nettet, og lenken til nettstedet åpner et tidligere arrangement med BarnasTurlag til grotten. De har satt 7 år som anbefalt minstealder. Se flere bilder.

Parkeringsplassen for å komme til grottene og fjellene de syv søstre, ligger kort vei inn fra Rv17. Avkjøringen er rett etter avkjøringen til Søvik fergekai, til venstre, når man kommer nordfra. Følg grusveien, deretter kommer man til Søvikskaret og parkeringsplassen. Derfra går det en sti til grotteområdet, ca 1,5 kilometer. Ved Søvikskaret er det en bålplass hvor man kan grille medbrakt mat.

Nærområdet tilbyr vakker natur passende for korte eller lengre fotturer. Et alternativ er å bestige Vettfjellet, 244 meter over havet. Fra Søvikskaret tar turen ca en time. Det er litt stigning i starten, men resten jevn stigning langs med fjellryggen. Se kart og beskrivelse.

Arrangementer hos Søvikskaret - grottetur

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.