Sapmi Park

Sapmi Park er en blanding av kultur og kommers, med et uteområde som viser eksempler på samiske boplasser, og en nyere bygning som rommer suvenirbutikk, smykke- og glassutsalg, turistinformasjon, kafé og et "magisk teater". I skolenes sommerferie er det faste aktiviteter i parken hver dag.

 Samisk håndverk i Karasjok

Sápmi Park

 Samisk håndverk i Karasjok

Sápmi Park

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Sapmi Park er en blanding av kultur og kommers, med et uteområde som viser eksempler på samiske boplasser, og en nyere bygning som rommer suvenirbutikk, smykke- og glassutsalg, turistinformasjon, kafé og et "magisk teater". I skolenes sommerferie er det faste aktiviteter i parken hver dag: fóring av reinsdyrene, joik, og lassokasting.

Uteområdet med boplassene består av en sommer "siida" og en vinter "siida", begge bygget på tradisjonelt vis. Reinsdyrene befinner seg på et innhegnet område i utkanten av boplassene. Om sommeren produseres og selges det samiske håndverksartikler av naturmaterialer, "duodji", og det serveres samiske retter i restaurant Storgammen. Samisk håndverk kan også kjøpes i suvenirbutikken.

Det "magiske teatret", som vises i hovedbygningen ved inngangen, er medieteatret "Stalubakti - åndenes fjell". Magien består i en filmforestilling som ved hjelp av et lerret og teknologiske effekter brer seg ut i salen ved hjelp av lyd og lys, mens den forteller om samene i nåtid og fortid, herunder urgamle myter og tradisjoner og førkristen tro. Forestilling hvert 20. minutt.

Glassblåseriet i samme bygning som suvenirbutikken er Finnmarks eneste. Det fortelles gjerne om prosessen, og du har mulighet til å lære deg mer om glassblåsing, og selv prøve deg om du vil.

Barn under 12 år kr 145, voksen kr 195, familie (2 voksne + 2 barn) kr 500

Mat reinsdyr: kr 50

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Sapmi park, uteområdet:
19/6 - 13/8: alle dager kl 10.00-17.00 med aktiviteter som fóring av reinsdyrene, joik og lassokasting

Restaurant Storgammen:
12/6 - 20/8: alle dager kl 17.00-22.00

"Det magiske teatret", visning hvert 20. minutt

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Sapmi Park

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.