Sapmi Park

Sapmi Park er en blanding av kultur og kommers, med et uteområde som viser eksempler på samiske boplasser, og en nyere bygning som rommer suvenirbutikk, smykke- og glassutsalg, turistinformasjon, kafé og et "magisk teater". I skolenes sommerferie er det faste aktiviteter i parken hver dag: fóring av reinsdyrene, joik, og lassokasting.

Uteområdet med boplassene består av en sommer "siida" og en vinter "siida", begge bygget på tradisjonelt vis. Reinsdyrene befinner seg på et innhegnet område i utkanten av boplassene. Om sommeren produseres og selges det samiske håndverksartikler av naturmaterialer, "duodji", og det serveres samiske retter i restaurant Storgammen. Samisk håndverk kan også kjøpes i suvenirbutikken.

Det "magiske teatret", som vises i hovedbygningen ved inngangen, er medieteatret "Stalubakti - åndenes fjell". Magien består i en filmforestilling som ved hjelp av et lerret og teknologiske effekter brer seg ut i salen ved hjelp av lyd og lys, mens den forteller om samene i nåtid og fortid, herunder urgamle myter og tradisjoner og førkristen tro. Forestilling hvert 20. minutt.

Glassblåseriet i samme bygning som suvenirbutikken er Finnmarks eneste. Det fortelles gjerne om prosessen, og du har mulighet til å lære deg mer om glassblåsing, og selv prøve deg om du vil.

Arrangementer hos Sapmi Park

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.