Oscarsborg festning

Oscarsborg festning ligger vakkert til midt i Oslofjorden. Øya byr på historiske hendelser som har preget Norge, og et flott naturområde med biologisk mangfold. Festningsmuseum. Besøkende kan følge et festningsløypekart som viser 21 informasjonspunkter på øya, 10 av dem er merket med QR-koder.

Bilde av Oslofjorden med en enslig fyrlykt midt i fjorden og en skogkledt øy i bakgrunnen

Illustrasjonsbilde

Bilde av Oslofjorden med en enslig fyrlykt midt i fjorden og en skogkledt øy i bakgrunnen

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Festningen ligger vakkert til midt i Oslofjorden. Øya byr på historiske hendelser som har preget Norge, og et flott naturområde med biologisk mangfold. Besøkende kan følge et festningsløypekart som viser 21 informasjonspunkter på øya, 10 av dem er merket med QR-koder. Oscarsborg museer består av fem utstillingssteder. Kafé og restaurant.

Festningsmuseet viser Oscarsborgs historie fr 1640. Museet er selvbetjent, bruk din egen smarttelefon og ha med ørepropper. Kystartillerimuseet forteller om utviklingen av kystforsvaret i Norge fra slutten av 1800-tallet frem til 2002, og om aktuelle begivenheter, som for eksempel angrepet mot Norge 9/4 1940. Begge museene ligger i Hovedfortets indre bygning mot øst. Kanonparken er utendørs og alltid åpen. Den ligger på den nordlige av de to øyene som fornindes med Oscarsborg, og viser kanoner brukt langs kysten av Norge i perioden 1945-1995. Øyene er forbundet med en bro.

Ildledningsmuseet er et forholdsvis nytt museum, og viser orografer og annet ildledningsmateriell som er brukt av Kystartilleriet opp gjennom årene. Torpedobatteriet er berømt, det sørget for krysseren "Blüchers" endelikt i Drøbaksundet i april 1940. Batteriet er kun åpent i forbindelse med bestilt omvisning.

Festningsløype-kartet fås på fergen over, på festningsmuseet eller på hotellet. Når man skanner QR-kodene med mobil eller nettbrett kan man lese om historiske hendelser og kjente personer på festningen, og hvordan dagliglivet var for dem som bodde der. Beregn ca 1,5 timer på rundturen, gode tursko er anbefalt.

Festningsområdet, Festnings- og Kystartillerimuseet er gratis

Se pris for ferge, og avgangstider, på Oscarsborg festnings hjemmeside

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Festningsmuseet og Kystartillerimuseet: alle dager kl 10.00-17.00. Stengt på alle offisielle høytidsdager. Festningsområdet og kanonplassen er åpne hele døgnet hele året

26/6 - 13/8: omvisning på festningen hver dag kl 12.30, som også inkluderer Festningsmuseet og Torpedobatteriet. Barn under 12 år gratis, voksen kr 100. Varighet ca 2 timer

Ildledningsmuseet og Torpedobatteriet er kun tilgjengelig med guide

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Oscarsborg festning

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.