Oscarsborg festning

Festningen ligger vakkert til midt i Oslofjorden. Øya byr på historiske hendelser som har preget Norge, og et flott naturområde med biologisk mangfold. Besøkende kan følge et festningsløypekart som viser 21 informasjonspunkter på øya, 10 av dem er merket med QR-koder. Oscarsborg festningsmuseum består av fire utstillinger. Kafé og restaurant.

Utstillingene er Festningsmuseet og Kystartillerimuseet, som begge ligger i hovedfortet, Kanonparken, som viser kanoner brukt langs kysten av Norge i perioden 1945-1995, og det berømte Torpedobatteriet, som bidro til "Blücher"s endelikt i april 1940. Batteriet er kun åpent i forbindelse med bestilt omvisning. Museet er interaktivt, ta gjerne med smarttelefon og ørepropper!

Festningsløype-kartet fås på fergen over, på festningsmuseet eller på hotellet. Når man skanner QR-kodene med mobil eller nettbrett kan man lese om historiske hendelser og kjente personer på festningen, og hvordan dagliglivet var for dem som bodde der. Beregn ca 1,5 timer på rundturen, gode tursko er anbefalt.

Arrangementer hos Oscarsborg festning

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.