Follo Museum og Friluftsmuseet - Seiersten

Follo Museum omfatter friluftsmuseet på Seiersten ved Drøbak, med 15 bygninger fra 1700- og 1800-tallet, Son kystkultursenter og Roald Amundsens hjem, Uranienborg. Museet ligger i et flott og barnevennlig naturområde. En vandring mellom historiske bygninger er derfor også en fin naturopplevelse.

Langbord med benk, malte vegger og tak, interiør fra eldre trehus

Illustrasjonsbilde

Langbord med benk, malte vegger og tak, interiør fra eldre trehus

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Follo Museum, beliggende ved vakre Seiersten i Drøbak, er et regionmuseum som serverer Follo-kommunene. Utstillingene er kun åpne i sommerperioden, og når det er arrangementer utenom sesongen, som i skolenes vinter- og høstferie, og hverdagene i påsken. I det moderne administrasjonsbygget er det skiftende utstillinger, museumsbutikk og kafé. Kafeen er åpen lørdag og søndag også utenom sommerperioden.

Se alle arrangementer på Follo Museum og Friluftsmuseet - Seiersten.

Et nytt, stort bygg er under oppføring i tilknytning til administrasjonsbygget. Bygget skal være et levende verksted, der håndverkstradisjoner praktiseres for så vel lærings- som formidlingsformål.

Friluftsmuseet har 15 bygninger fra 1700- og 1800-tallet, som forteller historien om en tid da ladesteder langs kysten av Follo. Ladestedet Follo, i likhet med andre ladesteder på Østlandet, var fortsettelsen av landeveien fra hovedstaden med skip ut i den store verden. Friluftsmuseet viser bygninger som var nødvendige for å sørge for at varene kom fra land til sjø, og bygg som var nødvendige for dem som bodde i området.

Om sommeren er det dyr på friluftsområdet. En vandring mellom de historiske bygningene er en fin naturopplevelse. Tirsdag til søndag i juli er det gratis omvisninger på museet tilpasset familier med barn. Mating av dyre med dyrepasser for barn 2-8 år. Utenfor administrasjonsbygget er det en naturlekeplass for barn med mange forskjellige leker i tre.

I gåavstand fra museet ligger de lett synlige restene av forsvarsanlegget Seiersten skanse. Anlegget ble oppført i 1898-1900, og var bemannet i forbindelse med nøytralitetsvakten under 1. verdenskrig. Litt lenger unna ligger Veisvinbatteriet, med fire store kanoner fra samme periode.

I tillegg til friluftsmuseet og utstillingene på Seiersten hører Roald Amundsens hjem Uranienborg på Svartskog og Son kystkultursenter i sentrum av Son​ under museet.

En annen severdighet er Tåkeklokka på Elle, sør for Drøbak. Klokketårnet er bygget i tre og er i sveitserstil, og så vel klokke som drivverk er intakt. Det ble bygget i 1911 og var i drift frem til 1983. Klokketårnet er et av fem fredede tåkeklokker i Norge.

I juli er det gratis omvisninger, se mer informasjon på aktivitetens hjemmeside. Resten av året må omvisninger forhåndsbestilles (mot betaling)

Gratis adgang til friluftsmuseet

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Sommeråpent 1/6 - 1/9:
Tirsdag til søndag: 11:00-15:00

Samme åpningstider i skolenes vinter- (uke 8) og høstferier, og mandag til onsdag før Skjærtorsdag i påsken

Resten av året:
Friluftsmuseet og uteområdene er alltid åpne, omvisning i husene kan bestilles.

Uranienborg, Roald Amundsens hjem:
Åpent for omvisning de fleste onsdager i mai - september, samt lørdager i juni og august, se hjemmesiden for mer info

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Follo Museum og Friluftsmuseet - Seiersten

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.