Norsk Skogmuseum

Norsk Skogmuseum omfatter et stort friluftsmuseum, elvepark og friarealer, og 4500 utstilte gjenstander innendørs. Utstillingene handler om skog og skogbruk, jakt og fiske, ulvekonflikten, og naturen generelt. Stort uteområde med mange aktiviteter for barn og barnefamilier, vakkert beliggende ved Glomma. Barnevennlige aktiviteter i skoleferiene. Museumsbutikk, kiosk og kafé.

Utstillingen "TRÅKK i mangfoldig natur" appellerer særlig til barna. Gjennom lek og fordypning, vitenskap og trolldom, formidles kunnskap om jakt, fangst, fiske og sanking som næring, sport og glede. Andre aktiviteter for barna er lekerom, lekepark, og utstoppede. Akvariet er også populært blant barna, her kan man se mange av de 40 fiskeartene som lever i ferskvann i Norge.

"Det fantastiske treet" er en moderne utstilling, med et 7,5 meter høyt tre laget av trematerialer, og 10 kilometer (!) aluminiumsrør, og en 9 meter lang lysende akrylvegg som viser snittet av et blad. Utstillingen viser hvordan treet blir til, og at fotosyntesen er grunnlaget for alt liv. Det er også flere temporære utstillinger.

I lekeområdet utenfor museet er det bekkeverksted, elvepark, 12 meter høy kopi av et brannvakttårn, og jernblestring. På Prestøya, som med en bro er forbundet med museet, ligger Barnas Fiskedam. Det er lagt til rette med fiskebrygger, bord, benker og et eget grindhus. Prøv fiskelykken! Fiskestenger kan lånes, mark må tas med. Om vinteren er det temadager og familiedager med isfiske.

Hvert år tiltrekker museets jakt- og fiskedager i august 20. - 30.000 besøkende. Museet er et av de mest besøkte museene i Norge.

Arrangementer hos Norsk Skogmuseum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.