Nordnorsk Båtmuseum og Fartøyvernsenter

Nordnorsk Båtmuseum og Fartøyvernsenter har verdens største samling av nordlandsbåter, ca 70 i alt, den eldste fra 1825. Båtholdet var svært spesialisert, og nordlandsbåten finnes derfor i et stort spekter av størrelser. Utlån/leie av kajakk er også mulig.

Flere bygninger i klynge med spisse tak og en moderne lavere glassfasade foran noen av dem på Nordnorsk Båtmuseum og Fartøyvernsenter

Harald Groven, CC-BY-SA 2.0

Flere bygninger i klynge med spisse tak og en moderne lavere glassfasade foran noen av dem på Nordnorsk Båtmuseum og Fartøyvernsenter

Harald Groven, CC-BY-SA 2.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Båtmuseet har verdens største samling av nordlandsbåter, ca 70 i alt, den eldste fra 1825. Båtholdet var svært spesialisert, og nordlandsbåten finnes derfor i et stort spekter av størrelser. Den enkelte båt er et resultat av det den skulle brukes til, familiens økonomi og båtbyggerens tradisjon. Kafé og museumsbutikk. Utlån/leie av kajakk er også mulig.

Ikke alle båtene er utstilt, men utstillingen gir et bilde av mangfoldet i det som kalles nordlandsbåter. Ved siden av ligger Nordnorsk Fartøyvernsenter, et av tre nasjonale fartøyvernsentre, hvis primære formål er å bevare og videreføre håndverkskunnskap knyttet til istandsetting, drift og vedlikehold av eldre båter og fartøy.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Nordnorsk Båtmuseum:
1/6 - 31/8: tirsdag til søndag 11:00-18:00

Nordnorsk Fartøyvernsenter:
Mandag til fredag: 08:00-16:00

Fartøyvernsenteret er åpent for besøkende på hverdager hele året. Omvisning etter avtale

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Nordnorsk Båtmuseum og Fartøyvernsenter

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.