Morgans skip

Verdens største bevegelige treskulptur, tre gigantiske master og et baugspryd, med rær og rigg, solid plantet på bakken, og med havet som nærmeste nabo. I rærne jobber mannskapene, formet i tre. På mørke høst- og vinterkvelder lyser mastene som om det skulle være et spøkelsesskip. Enkelte helger kafé i "Captains Cabin".

Skulpturen er den svenske multikunstneren Calle Örnemarks fantasi over kaperen Henry Morgans fregatt "Oxford", som han seilte med i Karibia på 1600-tallet. Derfor kalles området som skulpturen står på, ved innseilingen til Gratangen, for "Lille Jamaica". Kunstneren skjenket flere skulpturer til området i 2013. Morgans Skip er blitt en nasjonal attraksjon og et populært utfartssted.

Et mindre overnattingssted, "Captains Cabin", med kjøkken, møterom og kafe er oppført på samme sted. Huset kan leies for overnatting, det foregår også arrangementer arrangert av stedet. For booking, gå inn på aktivitetens hjemmeside. Det annonseres på facebooksiden de helgene hvor Captains Cabin har åpen kafé på stedet.

Arrangementer hos Morgans skip

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.