Nesasjøhuset museum

Nesasjøhuset er hovedsetet til Ryfylkemuseet, og består av diverse utstillinger, museumsbutikk og kafé. I sommersesongen ligger jekten "Brødrene av Sand" utenfor museet når hun ikke er på tur. Interaktiv utstilling for barna, "Kvitebjørnen", beregn 2 timer.

Nærbilde av jekta "Brødrene av San" fortøyd foran det hvitmalte Nesasjøhuset museum med Ryfylkemuseet skrevet med store bokstaver på veggen

Roy Høibo, CC-BY-SA 3.0

Nærbilde av jekta "Brødrene av San" fortøyd foran det hvitmalte Nesasjøhuset museum med Ryfylkemuseet skrevet med store bokstaver på veggen

Roy Høibo, CC-BY-SA 3.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Nesasjøhuset er et restaurert båthus og hovedsetet til Ryfylkemuseet. I 1. etasje ligger museumsbutikken med lokalhistorisk litteratur, lokalproduserte håndverksprodukter og enkelte kioskvarer. I 2. etasje er det skiftende utstillinger. I sommersesongen ligger jekten "Brødrene av Sand" utenfor museet når hun ikke er på tur. Det er en av de siste Ryfylke-jektene som finnes, bygget i 1866. Skipet er 15 meter langt og vel 5 meter bredt|.

Hva med barna? "Kvitebjørnen" i 3. etasje er en interaktiv utstilling for barn i alle aldre. Den er bygget på en historie av Rasmus Løland, "Kvitebjørnen", fra 1906. I historien bygger tre bygdegutter en isbjørn i snøen og kryper inn i "kroppen". Der forteller de historiene om alt det bjørnen har vært med på. Samme fantasiverden kan barna oppleve i utstillingen: de kan lytte, se, kle seg ut som prinser og prinsesser og klatre i de tre slottene. Museet anbefaler varigheten til 2 timer.

Stier og flott natur i området rundt Nesasjøhuset. Turer med "Brødrene av Sand" enkelte helger i sommersesongen. Kun ni passasjerer pr tur.

Barn (under 16 år) gratis
Voksen kr 100

Inngang til utstillingen "Kvitebjørnen" er gratis for barn i følge med betalende voksen

Gratis inngang til kafé og museumsbutikk

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Onsdag til søndag: 11:00-16.00

Sommeråpent 19/6 - 18/8: alle dager 10:00-17:00

Utvidede åpningstider i skolenes vinter- (uke 9), påske- og høstferie (uke 41): mandag til søndag kl 11.00-16.00

Stengt 1/1, Skjærtorsdag, Langfredag, 17/5, 24 - 26/12 og 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Nesasjøhuset museum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.