Moskus- og elgsafari på Dovre

Moskus- og elgsafari på Dovre med lokalkjente guider. Moskussafarien kan medføre mye gåing i fjellet, fra 7-15 kilometer på 5-6 timer. Det anbefales minimumsalder på 6 år. Elgssafarien foregår delvis med minibuss / bil, og varer i 3 timer. Ingen anbefalt nedre aldersgrense.

 Moskusokse på Dovre fjell

Illustrasjonsbilde

 Moskusokse på Dovre fjell

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Vandring med lokalkjente guider for å oppleve moskus og elg på Dovrefjell. Moskussafarien kan medføre mye gåing i fjellet, fra 7-15 kilometer på 5-6 timer. Det anbefales minimumsalder på 6 år. Elgssafarien foregår delvis med minibuss / bil, og varer i 3 timer. Ingen anbefalt nedre aldersgrense. Før elgsafarien anbefales et foredrag på ca 1 time om dyrene i nasjonalparken. Turene går i grupper på 2-20 personer.

Moskussafari:
Ingen moskusgaranti, men svært stor sannsynlighet for å se moskus. Andre dyr er rype, rovfugler og i noen tilfeller villrein. Distansen på turen avhenger av når og om man ser moskus. Guidene forteller om kulturminner og utviklingen av fjellet gjennom tidene. Viktig med vannavisende fottøy og varme klær. Ta med egen mat for tur opp mot 6 timer.

Elgsafari:
Ingen elggaranti, men stor sannsynlighet for å se elg. Andre dyr er rovfugler, vade- og våtmarksfugler, og i noen tilfeller rådyr, hjort, rev og hare. Guide medbringer teleskopkikkert, mulighet for å leie turkikkert. Inkluderer enkel forfriskning / snacks. Før elgsafarien holdes foredraget "Skinn, Klauv og Gevir" på Hjerkinnhus vandrerhjem. Frammøtte får høre om de forskjellige dyrene i fjellet, og ta og føle på skinn, klover og gevir fra ulike dyr. Passer spesielt godt for barn og unge, varighet 1 time.

Arrangøren tilbyr også moskus- og elgsafari om vinteren etter avtale

Moskussafari: barn 6-12 år kr 295, ungdom/voksen kr 590
Moskussafari med transport fra/til Dombås´, én vei / tur-retur: barn 6-12 år kr 375/420, ungdom/voksen kr 715/840

Elgsafari: barn 6-12 år kr 245, ungdom/voksen kr 490

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Moskussafari 1/6 - 30/9:
Minibuss kjører kl 09.15 fra Dombås med passasjerer som ikke selv har bil. Stopp på Frich's Motell & Spiseri Hjerkinn og Kongsvold Fjeldstue for å plukke opp deltakere på safari

Alternativt oppmøte direkte på motellet eller fjellstuen

Elgsafari 20/6 - 20/8:
Starter fra Frich's Motell & Spiseri Hjerkinn kl 19.00. Safarien foregår i bil, med enkelte stopp underveis.

Turene arrangeres hver dag i sesongen, forutsatt at det er online påmeldinger. Resten av året etter avtale

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Moskus- og elgsafari på Dovre

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.