Moskus- og elgsafari på Dovre

Vandring med lokalkjente guider for å oppleve moskus og elg på Dovrefjell. Moskussafarien kan medføre mye gåing i fjellet, fra 7-15 kilometer på 5-6 timer. Det anbefales minimumsalder på 6 år. Elgssafarien foregår delvis med minibuss / bil, og varer i 3 timer. Ingen anbefalt nedre aldersgrense. Før elgsafarien anbefales et foredrag på ca 1 time om dyrene i nasjonalparken. Turene går i grupper på 2-20 personer.

Moskussafari:
Ingen moskusgaranti, men svært stor sannsynlighet for å se moskus. Andre dyr er rype, rovfugler og i noen tilfeller villrein. Distansen på turen avhenger av når og om man ser moskus. Guidene forteller om kulturminner og utviklingen av fjellet gjennom tidene. Viktig med vannavisende fottøy og varme klær. Ta med egen mat for tur opp mot 6 timer.

Elgsafari:
Ingen elggaranti, men stor sannsynlighet for å se elg. Andre dyr er rovfugler, vade- og våtmarksfugler, og i noen tilfeller rådyr, hjort, rev og hare. Guide medbringer teleskopkikkert, mulighet for å leie turkikkert. Inkluderer enkel forfriskning / snacks. Før elgsafarien holdes foredraget "Skinn, Klauv og Gevir" på Hjerkinnhus vandrerhjem. Frammøtte får høre om de forskjellige dyrene i fjellet, og ta og føle på skinn, klover og gevir fra ulike dyr. Passer spesielt godt for barn og unge, varighet 1 time.

Arrangøren tilbyr også moskus- og elgsafari om vinteren, etter avtale

Arrangementer hos Moskus- og elgsafari på Dovre

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.