Minnetunet Strøm - Velfjord bygdemuseum

Minnetunet Strøm - Velfjord bygdetun består av et tun, kalt Minnetun, med 13 bygninger fra 1700-1800-tallet, og ca 8000 gjenstander, og en sør-samisk utstilling. Minnetun ligger vakkert til og gir et godt bilde av hverdagslivet noen hundre år tilbake.

 Friluftsmuseer

Illustrasjonsbilde

 Friluftsmuseer

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Bygdemuseet består av et tun, kalt Minnetun, med 13 bygninger fra 1700-1800-tallet, og ca 8000 gjenstander, og en sør-samisk utstilling. Familiedag første søndag i juli. Minnetun ligger vakkert til og gir et godt bilde av hverdagslivet noen hundre år tilbake, der landsbruk, fjordfiske og håndverk var hovedaktivitetene. Gjenstandene omfatter gamle gårdsredskap og andre bruksting for hus og hjem, og fra en rekke håndverksfag.

Den sør-samiske utstillingen består blant av en runebom funnet i 1969. De er sjeldne, for det var et hedensk redskap, som det var dødstraff for å eie etter kristningen av samene i begynnelsen av 1700-tallet. I utstillingen inngår også den "mystiske sekken" fra 1860, som ingen vet hva inneholder, og som heller ikke må åpnes, for "dein så åpna sekken, dein ska det gå ille med".

Ca 4 km fra bygdemuseet ligger et autentisk gårdstun kalt Lillegge. Bygningene, seks i alt, stammer fra 1700-1800-tallet og står slik de var bygget og bebodd. Lillehegge holder åpent en sommeruke hvert år hvor lokale produsenter er til stede med utstilling og salg.

Utstilling, kafé og kontoret tilknyttet bygdemuseet kan besøkes i det gamle samvirkelagsbygget i Hommelstø.

Omvisningsrunde på bygdetunet: barn til og med 16 år gratis, voksen kr 50

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

24/6 - 6/8: tirsdag til lørdag, omvisning kl 14.30

Ordinære åpningstider for det gamle samvirkelaget i Hommelstø:
Onsdag til lørdag kl 11.00-15.00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Minnetunet Strøm - Velfjord bygdemuseum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.