Minnetunet Strøm - Velfjord bygdemuseum

Bygdemuseet består av et tun, kalt Minnetun, med 13 bygninger fra 1700-1800-tallet, og ca 8000 gjenstander, og en sør-samisk utstilling. Familiedag første søndag i juli. Minnetun ligger vakkert til og gir et godt bilde av hverdagslivet noen hundre år tilbake, der landsbruk, fjordfiske og håndverk var hovedaktivitetene. Gjenstandene omfatter gamle gårdsredskap og andre bruksting for hus og hjem, og fra en rekke håndverksfag.

Den sør-samiske utstillingen består blant av en runebom funnet i 1969. De er sjeldne, for det var et hedensk redskap, som det var dødstraff for å eie etter kristningen av samene i begynnelsen av 1700-tallet. I utstillingen inngår også den "mystiske sekken" fra 1860, som ingen vet hva inneholder, og som heller ikke må åpnes, for "dein så åpna sekken, dein ska det gå ille med".

Ca 4 km fra bygdemuseet ligger et autentisk gårdstun kalt Lillegge. Bygningene, seks i alt, stammer fra 1700-1800-tallet og står slik de var bygget og bebodd. Lillehegge holder åpent en sommeruke hvert år hvor lokale produsenter er til stede med utstilling og salg.

Utstilling, kafé og kontoret tilknyttet bygdemuseet kan besøkes i det gamle samvirkelagsbygget i Hommelstø.

Arrangementer hos Minnetunet Strøm - Velfjord bygdemuseum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.