Månafossen i fritt fall

Månafossen har 90 meter fritt fall, frådende skum og øredøvende lys, en barnefavoritt. Det er ca 30 minutter fra parkeringsplassen til utsiktsplassen på toppen. Turen starter på ne lang, bred og flott steintrapp laget av sherpaer fra Nepal.

 Naturopplevelser i Gjesdal, foss med 90 meters fritt fall
 Naturopplevelser i Gjesdal, foss med 90 meters fritt fall
Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Månafossen er Rogalands største foss, og Norges niende største med fritt fall. Ønsker man en lengre naturopplevelse kan man fortsette langs elven, Månaåna, overfor fossen. Etter ca 3 kilometer kommer man til en 10000 år gammel morene fra istiden som demmer opp for Månavatnet.

Fossen har 90 meter fritt fall, frådende skum og øredøvende lys, - en barnefavoritt! Det tar ca 30 minutter fra parkeringsplassen til utsiktsplassen på toppen. Turen starter på en lang, bred og flott steintrapp laget av sherpaer fra Nepal. Lenger opp er det enkelte bratte partier, men det er satt opp trapper og rekkverk. Med tiden til hjelp kommer selv de minste barna seg til toppen.

I nærheten av Månavatnet ligger den tidligere gården Mån. Den er restaurert av Jæren friluftsråd og heter nå Friluftsgården Mån. I et nybygg på de gamle fjøstuftene er det sengeplasser for 31 personer. I perioden 1/4 - 15/10 er det mulig å overnatte på gården, mot betaling, etter avtale med friluftsrådet.

Kjelleren fungerer som varmestue for besøkende og er åpen hele året. I kjelleren er det også en utstilling som tar for seg fjellgardens historie, verneområdet Frafjordheiene, turveinettet i Frafjordheiene og litt om Jæren friluftsråds område og oppgaver. Beregn ca 60 minutter fra parkeringsplassen til gården.

Det er opparbeidet parkeringsplass på Eikeskog. Populært utfartssted, så på godværsdager og i skoleferiene kan det bli fullt på parkeringsplassen og mange mennesker på stien.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Åpent hele døgnet hele året (mest relevant fra april til oktober)

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Månafossen i fritt fall

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.