Kongeparken

Kongeparken er den største forlystelsesparken på Sør-Vestlandet, og Rogalands største turistattraksjon. Parken har over 60 attraksjoner og opplevelser inndelt i tre kategorier tilpasset forskjellige alderstrinn, målt etter høyde. Temaet for parken er bjørner, og maskotene er Brumle og Brumleline. Daglige show for barn om sommeren. Kafé og restauranter. Det er enkelte overnattingstilbud i parken.

Kategorien "Adrenalinjegeren" er ville høyder og stup for alle over 120 cm. "Den vågale" er fart og spenning for barn over 90 cm, mens "Den eventyrlystne " er morsomme opplevelser for barn under 90 cm.

Adrenalinet utfordres i klatreparken med 11 hindre 13 meter over bakken, og i den 500 meter lange ziplinen "Skrekk og Gru". Andre adrenalinstimulanser er Stupet, et fritt fall på 80 meter, berg- og dalbanen Bukkerittet og Tiltetårnet. Mer jordnært, men ikke nødvendigvis mer behagelig, er Ambolten, der man slenges rundt og rundt tre ulike akser. Fartsfylt er også Ormen Lange, Norges lengste land-bob-bane, og en av parkens mest populære attraksjoner.

De vågale aktivitetene er mer for hele familien, noen er fartsfylte, som vannløypa Fossen, berg- og dalbanen Svalbard Ekspressen, og Spinnvilde noen spennende, som Redningssentralen og Redningsskøyta, noen bare hyggelige, som Kapteinskolen, Barnas Brannstasjon og Bjørneløypa. Bemerk at barn 90-120 cm kun har adgang til flere av aktivitetene sammen med en voksen.

De minste og eventyrlystne barna har mange aktiviteter å velge mellom: Gråtass, Brumletoget, Vann-vittig, Kongen på haugen, Dyrene i Afrika med flere. De kan også more seg i trampolinenettet Hopp og sprett, Vestlandets største trampolinenett. Maskotene Brumle og Brumleline dukker opp flere ganger om dagen for å hilse på.

"Høst i Kongeparken" i oktober har åpne aktiviteter, i tillegg til høstmagi i form av fokus på Halloween, med gresskar og noen spøkelsesaktige kvelder. Jul i Kongeparken i november og desember varer i tre timer hver kveld og inkluderer flere ulike verksteder, mat for hele familien, mange karuseller og selvfølgelig kommer Julenissen og hans trofaste reinsdyr!

Arrangementer hos Kongeparken

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.