Kongeparken

Kongeparken er den største forlystelsesparken på Sør-Vestlandet, og Rogalands største turistattraksjon. Parken har over 60 aktiviteter inndelt i tre kategorier tilpasset forskjellige alderstrinn, målt etter høyde. Kategorien "Adrenalinjegeren" er aktiviteter for barn over 120 cm, "Den vågale" for barn over 90 cm, mens "Den Eventyrlystne" er aktiviteter for de aller minste, under 90 cm. Temaet for parken er bjørner, og maskotene er Brumle og Brumleline. Daglige show for barn om sommeren. Kafé og restauranter.

Adrenalinet utfordres i Skrekk og gru, en zip-line med høy fart for dem over 150 cm. Man kommer tilbake til startstedet via aktiviteten Høydeskrekken, en hinderbane 13 meter over bakken. Andre adrenalinstimulanser er Stupet, et fritt fall på 80 meter, Tiltetårnet, det 640 meter lange Raset, og berg- og dalbanen Bukkerittet. Luftskipet er Norges høyeste karusell, 32 meter over bakken. Mer jordnært, men ikke nødvendigvis mer behagelig, er Ambolten, der man slenges rundt og rundt tre ulike akser. Fartsfylt er også Norges lengste land-bob-bane, Ormen Lange, en av parkens mest populære attraksjoner. Det er flere andre aktiviteter for de store og mellomstore, så vel på fast grunn, som på eller med vann.

Aktivitetene for de minste er rullende, sprutende, og lekende, blant annet en trampolinepark. I Gråtassland ligger aktiviteter som Goggens traktorbane, Fetter Ferguson, og Norges mest kjente traktor "in persona", Gråtass. Det er også maskotene Brumle og Brumleline, som dukker opp flere ganger om dagen for å hilse på.

Høst i Kongeparken har åpne aktiviteter, i tillegg til høstmagi i form av fokus på Halloween, med gresskar og noen spøkelsesaktige kvelder. Jul i Kongeparken i november og desember varer i tre timer og inkluderer flere ulike verksteder, mat for hele familien, mange karuseller og selvfølgelig kommer Julenissen og hans trofaste reinsdyr!

Arrangementer hos Kongeparken

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.