Losby besøksgård

Losby besøksgård har åpent fjøs og gårdskafe i den gamle Losbylåven. I fjøset kan man bli kjent med de vanligste norske husdyrene, som geiter, sauer, griser, høner og kaniner. Ute går det alpakkaer. Hver søndag, med unntak av juli, er det barneridning, der barna får sitte på rundt i innhegningen, ledsaget av en voksen. Minigolfbane om sommeren og fin akebakke om vinteren. Gårdskafé.

Det er flere aktiviteter som arrangeres på gården i løpet av året, blant annet Losbydagen, aktivitetsuker for barn i skoleferier, en populær nissemarsj og saueklipp. Om sommeren kan barna delta på dagsrideleir, turridning i helgene eller familien kan leie kano. Besøksgården har 34 kanoer til utleie, hver med to årer, to flytevester, sittekasse til barn og kanotralle1,5 km fra gården ligger Mønevann, som er ideelt for kanopadling. Gården er et fint utgangspunkt for turer, sommer som vinter. Det er også mange lokalhistoriske høydepunkter på Losby, fra det herskapelige godset til bortgjemte husmannsplasser, vassag, gamle demninger og idylliske glenner i skogen.

Skoler, barnehager og andre interesserte kan leie rugemaskin. Avtale om leie må gjøres på forhånd. Det følger med 14-20 befruktede egg, varmelampe og kyllingfôr. Det tar 21 døgn fra eggene er lagt til ruging og til kyllingene kommer. Gårdspersonalet veileder og setter i gang rugingen. Besøksgården tar i mot de klekkede kyllingene og setter dem inn i gårdens fjærfebesetning.

Arrangementer hos Losby besøksgård

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.