Lilleputthammer Familiepark

Familieparken er spesielt tilrettelagt for barn i alderen 1-9 år. Sentralt i parken er en miniatyr-modell av Storgata i Lillehammer anno 1930-tallet, bygd i målestokk 1:4. Tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane, klatretårn, hinderløp mm ute, og tegne, bygge, leke, lese, se kino mm inne. Minigolf og klatrepark. Skøytebane om vinteren. Kafé.

Se arrangementer i Lilleputthammer Familiepark.

Miniatyrbyen "Lilleputthammer" består av 44 forretninger, 2 hoteller og 3 kafeer. Barna kan føle seg som voksne i den lille byen, og gå inn og ut av husene. Barn over 120 cm (ca 6 år) kan kjøre alle attraksjoner alene, barn 90-120 cm trenger voksenhjelp i noen av aktivitetene, mens barn under 90 cm ( ca 2 år) kan benytte de fleste attraksjonene sammen med en voksen. I Barnas Bokby er det tusentalls brukte barnebøker og høytlesning. Om sommeren er det daglige teater- og dukketeaterforestillinger. Barnas bokby ble i 2018 kåret som en av de ti beste bokbyer i verden av den engelske avisen The Guardian.

Minigolfbanen er tilpasset de minste barna 3-9 år, men hele familien kan spille sammen. Banen består av 9 hull, uten for mange vanskelige hinder. Klatreparken, Olas klatrepark, er 135 meter lang, passe skummel og passe utfordrende. Den består av 13 klatreelementer og en zipline, og er beregnet på barn 5 - 10/12 år. For å kunn eklatre løypa er det et krav at høyden er 130/135 cm med strake armer. Det er også en egen klatrebane for de minste barna, 3-5 år. De trenger ingen sikkerhetsopplæring, foreldre kan følge barna fra bakken.

Like ved Lilleputthammer ligger Lekeland Hafjell, som dekker 900 m2 med sklier, hinderløyper, ballbinger, spøkelsesrom mm. Hovedområdet er for barn fra 4 år, men det er egne avdelinger for barn i alderen 0-3 år og 2-4 år.

Arrangementer hos Lilleputthammer Familiepark

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.