Laksforsen

Laksforsen er et av Europas vakreste fossefall, og en av Nordlands mest besøkte naturattraksjoner. Fallhøyden er hele 17 meter og det er enorme vannmasser som passerer over steinene hvert sekund i snøsmeltingen på våren. Hele året er imidlertid fossen et vakkert skue, og elven Vefsna en populær ørretelv. Ved normal vannføring om sommeren og høsten kan man være heldig og se ørret på vei opp fossen. Normal vannføring kan raskt endre seg, i perioder med mye nedbør. Jorden er steinete og tar til seg lite vann, så vannføringen i elven kan vokse raskt.

Opplev fossen fra klippene på østsiden. E6 følger elven og enten man kommer nord- eller sydfra kan man ta av fra hovedveien på mindre vei til Laksforsen Turistcafe. Man kommer tett på Laksforsens kjempekrefter utenfor kafeen, og får et inntrykk av de voldsomme naturkreftene som gjør seg gjeldende. Fra turistkafeen har man panoramautsikt over fossen, og er man heldig ser man kanskje laksen hoppe. Kafeen har alltid laks på menyen, foruten flere andre retter med lokale råvarer. Gavebutikk.

Helgeland Museum har en bildeutstilling på kafeen som er tilgjengelig i åpningstiden. Bildene viser Laksforsen og Vefsna på den tiden elva var en av Norges beste lakseelver. Lorder og ladyer fra den britiske adelen ferierte på staselige Laksfors House.

Arrangementer hos Laksforsen

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.