Kystmuseet i Sør-Trøndelag

Museet ligger på Fillan nord på Hitra, og formidler nyere tids kystkultur, med spesielt fokus på historien om den norske havbruksnæringen. Det er også lokalmuseum for Hitra kommune. Det er faste utstillinger, galleri og museumsbutikk. Aktivitetshefte for barna.

Se hva som skjer på Kystmuseet i Sør-Trøndelag.

"Folket i Flatvika" er en av to faste utstillinger. Den tar utgangspunkt i en flergenerasjons-familie som bor på en liten gård et sted på Trøndelagskysten i 1920. Utstillingen gir innsikt i menneskene, hvordan de bodde og hva de drev med. Den andre utstillingen, "Russerforliset", er historien om forliset av det russiske marinefartøyet "Jedinorog" i 1760. Hele besetningen på 120 mann omkom, eller gjorde de det ...? Besøk utstillingen og undersøk selv!

På sydøstsiden av øya ligger Hitra Hurtigbåtterminal på Sandstad. I terminalen kan man gratis besøke havbruksutstillingen "Ringer i vannet". Utstillingen ser på ulike ringvirkninger av havbruksnæringen innen natur, samfunn og forvaltning. Stor lekekrok for barna!

I høysesongen, fra medio juni til medio august, kjøres det turer med båt til et visningsanlegg for havbruksnæringen. Avgang er hver tirsdag og torsdag kl 10.00. Deltakerne får utlevert flytedress, oppblåsbar redningsvest, hansker, briller og buff. Turen tar ca 1 time og 30 minutter inkludert transport. Utenom høysesongen kjøres det turer på bestilling hele året.

På sydøstsiden av øya, langs veiforbindelsen til fastlandet, ligger også øya Hemnskjela, med en utstilling i en tysk kommandobunker fra 2. verdenskrig. Kommandobunkeren er kun åpen under omvisninger i sommersesongen, eller omvisning etter avtale. Det er imidlertid mange spor etter det store festningsanlegget som man kan utforske på egen hånd.

Arrangementer hos Kystmuseet i Sør-Trøndelag

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.