Kystmuseet i Sør-Trøndelag

Museet ligger på Fillan nord på Hitra, og formidler nyere tids kystkultur, med spesielt fokus på historien om den norske havbruksnæringen. Det er også lokalmuseum for Hitra kommune. Det er faste utstillinger, galleri og museumsbutikk. Aktivitetshefte for barna.

"Folket i Flatvika" er en av to faste utstillinger. Den tar utgangspunkt i en flergenerasjons-familie som bor på en liten gård et sted på Trøndelagskysten i 1920. Utstillingen gir innsikt i menneskene, hvordan de bodde og hva de drev med. Den andre utstillingen, "Russerforliset", er historien om forliset av det russiske marinefartøyet "Jedinorog" i 1760. Hele besetningen på 120 mann omkom, eller gjorde de det ...? Besøk utstillingen og undersøk selv!

"Peder Seivåg - med fela, malerkosten og Den Glade Grei" er en midlertidig utstilling, frem til 1. september 2022, om en av egnens store personligheter. Ikke på grunn av rikdom, men på grunn av et fargerikt liv.

Hurtigbåtterminalen og øya Hemnskjela ligger begge på sydøstsiden av øya, langs veiforbindelsen til fastlandet.

Hurtigbåtterminalen har en utstilling om havbruksnæringen, og i høysesongen, fra medio juni til medio august, kjøres det faste turer med båt ut til et visningsanlegg for havbruksnæringen hver tirsdag og torsdag kl 10.00. Deltakerne får utlevert flytedress, oppblåsbar redningsvest, hansker, briller og buff. Turen tar ca 1 time og 30 minutter inkludert transport. Utenom høysesongen kjøres det turer på bestilling hele året.

På øya Hemnskjela er det utstilling i en tysk kommandobunker fra 2. verdenskrig. Kommandobunkeren er kun åpen under omvisninger i sommersesongen, eller omvisning etter avtale. Det er imidlertid mange spor etter det store festningsanlegget som man kan utforske på egenhånd.

Arrangementer hos Kystmuseet i Sør-Trøndelag

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.