Kokelv sjøsamiske museum

Kokelv sjøsamisk museum holder til på et tidligere sjøsamisk småbruk, Nillágården, og består av hus, fjøs og naust. Det er utstillinger i alle bygningene. Bruket ble drevet på typisk sjøsamisk vis, etter selvbergingsprinsippet, og gjenstandssamlingen og bilder viser og dokumenterer dette leveviset.

 Sjøsamisk kultur

RiddoDuottarMuseat

 Sjøsamisk kultur

RiddoDuottarMuseat

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet holder til på et tidligere sjøsamisk småbruk, Nillágården, og består av hus, fjøs og naust. Det er utstillinger i alle bygningene. Bruket ble drevet på typisk sjøsamisk vis, etter selvbergingsprinsippet, dvs. som småbruk om sommeren, mens vinteren ble brukt til fiske. Gjenstandssamlingen og bilder viser og dokumenterer dette leveviset.

Museet viser også den rehabiliterte Kokelv-kofta, som ble brukt i Kokelv på 1800-tallet, som deretter gikk ut av bruk. 100 år senere ble den gjenfunnet på Norsk Folkemuseum i Oslo og rekonstruert. Denne sjøsamiske kofta brukes i dag som festplagg.

Kokelv er en fin avstikker hvis man kjører bil mot Nordkapp. Avkjøring fra Smørfjord på E69 til Nordfjord og så videre nesten 20 kilometer langs Russelva, en lakseelv. Kokelv ligger innerst i en fjord med lange strender og vilt kystlandskap. Fra Kokelv går veien videre nordover til Havøysund, en kjøretur på nesten 70 kilometer. Havøysund ligger ut mot havet og fra fjellet er det utsikt ut over Barentshavet. Vindmølleparken på fjellet er blitt et landemerke for sjøfarende. Havøysund er anløpshavn for Hurtigruten.

Barn under 15 år gratis
Voksen kr 100
Familie kr 200

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

12/6 - 13/8: tirsdag til søndag 11:00-17:00

Åpent etter forhåndsavtale resten av året.

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Kokelv sjøsamiske museum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.