Hvalsafari Andenes

Hvalsafari Andenes starter utflukten med omvisning i hvalmuseet, før turen går ut til hvalfeltet. I tillegg til hval har man mulighet til å se flere kolonier med sjøfugl. Turer hele året.

Hval i et fjordområde med snøkledde fjell i bakgrunnen

Illsutrasjonsbilde

Hval i et fjordområde med snøkledde fjell i bakgrunnen

Illsutrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Opplevelsestur med båt til hvalfeltet utenfor Andenes. Før eller etter båtturen, avhengig av været, er det omvisning i hvalmuseet, med informasjon om hvalforskning, de ulike hvalartene og matkjeden i havet. Turen ut til hvalfeltet tar 40-60 minutter, avhengig av hvilken båt man er på. På turen til og fra feltet kan man oppleve forskjellige typer sjøfugl. Kontinental-sokkelen gjør en sving inn mot Andenes, som gjør det til Nord-Europas beste beiteområde for hval.

Omvisningen i hvalmuseet tar 45-60 minutter. Museet har ett av svært få spermasetthvalskjelett i verden, som forteller besøkende noe om størrelsen på hvalene. Spermasetthval er den mest vanlige hvalarten man ser i havet, sommer som vinter. Man kan også være heldig og oppleve andre arter, som spekkhogger, finnhval, grindhval, delfin og knølhval.

Varighet: M/S Reine - 3-5 timer, M/S Maan Dolphin 2-4 timer. Barn under 12 år må ha redningsvest på under hele turen.

Hvalsafari sommer/vinter: barn under 1 år gratis/gratis, barn (1-4 år) kr 570/570, barn (5-13 år) kr 1015/945, ungdommer (14-17 år) kr 1180/1095, voksen kr 1450/1350

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Sommersesongen starter i mai og slutter i september. Vintersesongen strekker seg fra oktober til april. Se booking-kalenderen på hvalsafariens hjemmeside for avgangsdager og tider.

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Hvalsafari Andenes

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.