Andøymuseet og Andenes fyr

Andøymuseet (Polarmuseet) viser en utstilling om polarområdene, med hovedvekt på livet til fangstmannen Hilmar Nøis, som hadde 38 overvintringer på Svalbard. En annen utstilling gir innblikk i den unike geologien på Andøya, blant annet en avstøpning av et fossil av en fiskeøgle fra området. Guidede turer i Andenes fyr, Norges fjerde høyeste fyrtårn.

Museum skrevet med store hvite bokstaver på en grå betongmur med blå himmel over og to grønne trær i bakgrunnen

Illustrasjonsbilde

Museum skrevet med store hvite bokstaver på en grå betongmur med blå himmel over og to grønne trær i bakgrunnen

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Andøymuseet omfatter Polarmuseet, Andenes fyr og et bygdetun i Risøyhamn på sørsiden av øya. Museumsbutikk og kafé i museumsbygningen. Om sommeren er det minigolfbane i museumshagen og en liten butikk og turistinformasjon i låven på bygdetunet.

Se arrangementer på Andøymuseet.

Andøymuseet (Polarmuseet) viser en utstilling om polarområdene, med hovedvekt på livet til fangstmannen Hilmar Nøis, som hadde 38 overvintringer på Svalbard. En annen utstilling gir innblikk i den unike geologien på Andøya, blant annet en avstøpning av et fossil av en fiskeøgle fra området.

Andenes fyr er et 40 meter høyt støpejernstårn med 148 innvendige trappetrinn fordelt på ni etasjer. Det ble åpnet i 1859 og er Norges fjerde høyeste fyrtårn. I fyret er det en utstilling om norsk fyrhistorie og om fyret selv. Fyret er fortsatt i bruk, men automatisert. Guidede turer til toppen av tårnet på forespørsel - utsikten er formidabel!

Bygdetunet i Risøyhamn består av fem bygninger, inkludert ovennevnte låve og et naust står storfembøringen ”Haakon”, bygd på Helgeland i 1880. Den er et vitne om hvilken betydning havet har hatt for Andenes. Havet ga, og havet tok. Storskaden i 1821 vare en storm som tok 30 fiskerliv langt ute på havet. Dette tapet, og senere tap av menneskeliv på sjøen, har påvirket bosettingen på Andenes gjennom alle tider. De gjenværende mistet livsgrunnlaget og barn ble far- eller foreldreløse. Andenesmuseet er et levende og spennende museum med mye historie.

Risøyhamnmartnaden arrangeres hvert år i juli, med boder, matservering og åpent museum.

Andøymuseet:
Barn under 16 år gratis
Voksen (fra 16 år) kr 75

Andenes fyr:
Barn under 16 år kr 50
Voksen (fra 16 år) kr 100

Andøymuseet + Andenes fyr:
Barn under 16 år kr 50
Voksen (fra 16 år) kr 150

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Andøymuseet og Andenes fyr:

Alle dager 12:00 - 18:00

Risøyhamn bygdetun kun åpent på forespørsel

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Andøymuseet og Andenes fyr

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.