Hardanger Fartøyvernsenter

Fartøyvernsenteret er et nasjonalt kompetansesenter for fartøyvern, og det største fagmiljøet i Norden for restaurering av båter og fartøy. I sommersesongen kan besøkende oppleve håndverkere i arbeide på verkstedene (reperbane, båtbygging, restaurering og smie), og høre om fartøyene, båtene og arbeidet som foregår. I havnen ligger flere båter fra samlingen. Store og små robåter kan leies, kart og turforslag følger med. Fiskeutstyr kan også leies. Fint for barn. Høst, vinter og vår kan grupper få omvising etter avtale.

Se arrangementer på Hardanger Fartøyvernsenter.

Det er en reperbane som viser hvordan tau og rep ble laget, hvilke teknikker, og hvilket materiale, som ble brukt når man produserte tau. Ved reperbanen er det et verksted, og en mini-reperbane, der man kan lage sitt eget tau. På reperbanen er det også utstilt kirkebåter fra Hardanger, båter med flere sett årer som kunne frakte flere personer til kirken og hjem igjen.

Museet legger vekt på aktiviteter der de besøkende kan utvikle ferdigheter og innsikt. Museet har en modell av jakten Mathilde i størrelse 1:8 som kan tas fra hverandre og settes sammen igjen. Modellen og en plakatoppsetting gir innsikt i hvordan en jakt ble bygget. Det er også en aktivitetsløype med maritime utfordringer.

Arrangementer hos Hardanger Fartøyvernsenter

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.