Hardanger Akvasenter

Akvasenteret er et visningssenter for havbruk og matfiskproduksjon, og består av to lokaliteter, en utstilling i Øystese og et matfiskanlegg i Fyksesundet.

I Øystese, i samme bygning som Hardangerbadet, vises utstillingen "Det er her me bur", om Hardangerfjordens historiske betydning for livsgrunnlaget i regionen. Besøkende får også svar på hvilke naturgitte forhold som gjør det gunstig å produsere matfisk i Hardanger. Utstillingen er interaktiv og med stort innslag av digital formidling.

Den andre delen av visningssenteret ligger i Fyksesundet, og er et matfiskanlegg i fjorden øst for Øystese. Opplev lakseoppdrett på nært hold, i to store bassenger i fjorden. Spaser rundt på anlegget og se fisken hoppe, og følg livet under vann på skjermer. Man kan spasere ut til anlegget på den lange flytebroen som forbinder det med land syd for Fyksesund bru.

Alternativt kan man kjøre med RIB båt fra Øystese til anlegget, arrangert av Hardangerfjord Adventure. Turen med båt går først innerst i Fyksesund fjorden, der fjellsidene er særlig bratte og høye. Matfiskanlegget besøkes på turen tilbake til Øystese. Aldersgrensen for båtturen er 6 år. Mulighet for mindre barn på forespørsel, avhengig av kapasiteten på båten.

Arrangementer hos Hardanger Akvasenter

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.