Hardanger Akvasenter

Hardanger Akvasenter er et visningssenter for havbruk og matfiskproduksjon, og består av to lokaliteter. I Øystese ligger den interaktive utstillingen "Det er her me bur", mens den andre delen er matfiskanlegget i fjorden øst for Øystese. Omvisning og tur med RIB-båt til anlegget arrangeres av Hardangerfjord Adventure.

Lang flytebro som går ut til Hardanger Akvasenters oppdrettsmerder og tre driftsbygninger som flyter på vannet

Eduard Marmet, CC-BY-SA 2.0

Lang flytebro som går ut til Hardanger Akvasenters oppdrettsmerder og tre driftsbygninger som flyter på vannet

Eduard Marmet, CC-BY-SA 2.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Akvasenteret er et visningssenter for havbruk og matfiskproduksjon, og består av to lokaliteter, en utstilling i Øystese og et matfiskanlegg i Fyksesundet.

I Øystese, i samme bygning som Hardangerbadet, vises utstillingen "Det er her me bur", om Hardangerfjordens historiske betydning for livsgrunnlaget i regionen. Besøkende får også svar på hvilke naturgitte forhold som gjør det gunstig å produsere matfisk i Hardanger. Utstillingen er interaktiv og med stort innslag av digital formidling.

Den andre delen av visningssenteret ligger i Fyksesundet, og er et matfiskanlegg i fjorden øst for Øystese. Opplev lakseoppdrett på nært hold, i to store bassenger i fjorden. Spaser rundt på anlegget og se fisken hoppe, og følg livet under vann på skjermer. Man kan spasere ut til anlegget på den lange flytebroen som forbinder det med land syd for Fyksesund bru.

Alternativt kan man kjøre med RIB båt fra Øystese til anlegget, arrangert av Hardangerfjord Adventure. Turen med båt går først innerst i Fyksesund fjorden, der fjellsidene er særlig bratte og høye. Matfiskanlegget besøkes på turen tilbake til Øystese. Aldersgrensen for båtturen er 6 år. Mulighet for mindre barn på forespørsel, avhengig av kapasiteten på båten.

Omvisning Øystese + matfiskanlegget:
Barn under 7 år gratris
Barn kr 60
Voksen kr 120

Omvisning Øystese + RIB-tur + matfiskanlegget:
Barn kr 449
Voksen kr 549

Utstillingen i Øystese er gratis uten omvisning

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Utstilling i Hardangerbadet:
1/7 - 13/8: alle dager 11:00-18:00

Resten av året: se åpningstider for Hardangerbadet

Guidet omvisning i utstillingen i Øystese, og kombinert omvisning Øystese og matfiskanlegg, med eller uten båt, må alle bestilles på forhånd

Omvisningstider:
1/4 - 21/10: alle dager 13:30

også 10:30

1/4 - 21/6: lørdag og søndag

22/6 - 14/8: alle dager

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Hardanger Akvasenter

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.