Hadeland Glassverk

Glassverket har et av Nordens største glassmuseer som viser Hadeland Glassverks historie og designepoker. I museet settes det også jevnlig opp temautstillinger med gjenstander fra glassverkets samling av glass på over 30 000 gjenstander. To gallerier med temporære utstillinger og brukskunstmesse. Flere butikker og spisesteder på området.

Aktiviteter for barn er glassblåsing noen helger, se arrangementer på Hadeland Glassverk for informasjon. Når glasset er blåst, må det kjøles ned i ovnen i 1,5 time, så det er lurt å gjøre denne aktiviteten som noe av det første under besøket. Når glasset er ferdig avkjølt kan man bruke sandblåsemaskinen til å sandblåse dekor på glassene og gi dem morsomme mønstre. Alle under 11 år må få hjelp av en voksen til å bruke maskinen. I Lys og Tinnstøperiet kan man farge sine egne stearinlys hver dag.

Se arrangementer på Hadeland Glassverk.

To utendørs lekeplasser. I skolenes sommerferie er det Barnas Bondegård med ku, bukk, esel, høner, kaniner, og mulighet for en tur på hesteryggen. I november og desember kan man gå på skøyter på en innendørs skøytebane og kjøre med hest og kjerre. Kanskje møter man også nissen og nissebarna.

Hadeland Glassverk ble grunnlagt i 1762 og er Norges eldste industribedrift med kontinuerlig drift. I Glasshytta produseres fortsatt munnblåst glass.

Arrangementer hos Hadeland Glassverk

12:00
04
Jun
2023

Møt Brannbamsen Bjørnis på Hadeland Glassverk

Gratis Bjørnis-show, fotovegg og kiosk. Show kl 12.00 og 14.00