Denne aktiviteten er ikke lagt til i noen aktivitetskategorier

Hadeland Glassverk

Hadeland Glassverk har et av Nordens største glassmuseer, og selger glass og relaterte produkter. Aktiviteter for barnefamilier de fleste lørdager og søndager, og rundt høytidene. Barnas Bondegård hele sommeren.

Verksted med stivnende glasskule ytterst på jernstang

Illustrasjonsbilde

Fabrikkutsalget på Hadeland Glassverk en lang hvit to-etasjes bygning fotografert en skyfri sommerdag

Helge Høifødt, CC-BY-SA-4.0

En hvit toetasjes bygning, et eldre brunt toetasjes hus og en moderne glassbygning i bakgrunnen

Grzegorz Wysocki, CC-BY-SA-3.0

Verksted med stivnende glasskule ytterst på jernstang

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Et levende glassverk, som foruten butikker, spisesteder og gallerier har arrangementer i helgene for små og store. Glassmuseet viser glassverkets historie og produksjon gjennom 250 år. Det er også interaktive elementer som barna synes er morsomme.

Helgearrangementene varierer, det kan være glassblåsing (fra 4 år), kreativt verksted med maling av glass, eller keramikk, musikalsk underholdning, show, mini-festivaler og skattejakt for barn om sommeren. Og støpe og farge egne stearinlys. To utendørs lekeplasser.

Se hva som skjer på Hadeland Glassverk.

Barnas Bondegård i skolenes sommerferie er populær blant de minste barna. I november og desember kan barna gå på skøyter på en innendørs skøytebane, og kjøre med hest og kjerre. Kanskje møter de også nissen og nissebarna!

I alt er det 10 butikker på området. Høvdinghallen har et stort tilbud av mat, alle nisjeprodukter fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør, eget mikrobryggeri, kjøkkenartikler og fabrikkutsalg på porselen. Glassbutikken selger glassverkets produkter, Fabrikkutsalget selger 2. sorteringsglass, Porselenshuset har porselen fra Porsgrunds Porselænsfabrikk. I Honninghuset er det flere bikuber og produkter som stammer fra honning og bier.

Besøker man glassverket på en hverdag får man oppleve glassblåsing på nært hold i Glasshytten, et unikt håndverk som ikke kan unngå å fasinere alle aldre. Hadeland Glassverk ble grunnlagt i 1762 og er Norges eldste industribedrift med kontinuerlig drift.

Glassblåsing: kr 189-249

Besøk på Glasshytta: gratis

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Se Hadeland Glassverks hjemmeside for åpningstider for utstilling og butikker

Barnas Bondegård på Hadeland Glassverk 15/6 - 18/8: alle dager 11:00-16:00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Hadeland Glassverk

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.