Grotteturer i Dumdalen

Dumdalsgrottene er utgravet gjennom mange tusen år av elven Dumma, og strekker seg flere kilometer inn i fjellet. Den kalkrike berggrunnen i området byr ikke bare på et fantastisk blomstervelde, men også muligheten for å utforske en underjordisk eventyrverden. Grottene er merket med skilt, G1 til G7, som markerer hver av de største og sikreste grottene. Adgangen til grottene er kun tillatt med guide, med unntak av G1 og G2. Det er flere operatører som tilbyr grotteturer, blant annet i de vernede grottene G3 og G4: Aktiv i Lom, Fyrst og Fremst, og Norgesguidene (Hotel Turtagro).

Det er også en fin tur å gå i terrenget forbi grottene på egenhånd, og kun kikke inn i dem på veien. Turen er en opplevelse i seg selv, og går i et vakkert terreng. Start ved Bøvertun Skyssstasjon, gå videre opp gjennom Dumdalen, og over fjellet til Krossbu Turiststasjon, ca 12 kilometer. Da får man grottene i rekkefølge fra G1 til G7, de har nemlig stigende vanskelighetsgrad jo høyere opp man kommer. G7 kalles "Dødsspiralen" kan være litt vanskelig å finne i terrenget. Det kan være noe utfordrende å orientere seg over fjellet det siste stykket til Krossbu, så kan (eller vil) man ikke bruke mobiletelefon, så anbefales et godt kart. Fra Alternativet for barnefamilier er å gå til de første grottene, G1 og G2, undersøke dem, og så gå tilbake til Bøvertun.

Et besøk i grottene krever klær som tåler å bli skitne, en lykt, og gjerne en hjelm, i hvert fall en lue. Det er kjølig i grottene selv om solen skinner utenfor! Grotteturene med guide kan tilpasses familier så den foregår på barnas premisser. Minstealder 6 år, varighet ca 3 timer.

Arrangementer hos Grotteturer i Dumdalen

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.