Grotteturer i Dumdalen

Dumdalsgrottene er utgravet gjennom mange tusen år av elven Dumma, og strekker seg flere kilometer inn i fjellet. Grottene er merket med skilt, G1 til G7. Adgangen til grottene er kun tillatt med guide, med unntak av G1 og G2. Det er flere operatører som tilbyr grotteturer, primært i G3 og G4: Aktiv i Lom og Fyrst og Fremst.

Vannfall gjennom åpning i huletak

Illustrasjonsbilde

Vannfall gjennom åpning i huletak

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Dumdalsgrottene er utgravet gjennom mange tusen år av elven Dumma, og strekker seg flere kilometer inn i fjellet. Den kalkrike berggrunnen i området byr ikke bare på et fantastisk blomstervelde, men også muligheten for å utforske en underjordisk eventyrverden. Grottene er merket med skilt, G1 til G7, som markerer hver av de største og sikreste grottene. Adgangen til grottene er kun tillatt med guide, med unntak av G1 og G2.

Grotteturene med guide kan tilpasses familier så den foregår på barnas premisser. Minstealder 6-8 år på påmeldingsturer, ned til 4 år ved privat guidede turer. Varighet ca 3 timer. Det er flere operatører som tilbyr grotteturer, blant annet i de vernede grottene G3 og G4: Aktiv i Lom og Fyrst og Fremst.

Det er også en fin tur å gå i terrenget forbi grottene på egenhånd, og kun kikke inn i dem på veien. Terrenget er vakkert og turen en opplevelse i seg selv. Start ved Bøvertun Skyssstasjon, gå videre opp gjennom Dumdalen, og over fjellet til Krossbu Turiststasjon, ca 12 kilometer. Da får man grottene i rekkefølge fra G1 til G7, de har nemlig stigende vanskelighetsgrad jo høyere opp man kommer. G7 kalles "Dødsspiralen" og kan være litt vanskelig å finne i terrenget.

Det kan være noe utfordrende å orientere seg over fjellet det siste stykket til Krossbu, så kan (eller vil) man ikke bruke mobiletelefon, så anbefales et godt kart. Alternativet for barnefamilier er å gå til de første grottene, G1 og G2, undersøke dem, og så gå tilbake til Bøvertun.

Et besøk i grottene krever klær som tåler å bli skitne, en lykt, og gjerne en hjelm, i hvert fall en lue. Det er kjølig i grottene selv om solen skinner utenfor!

Fyrst og Fremst:
Barn kr 750
Voksen kr 850
Privat guide fra kr 5000

Aktiv i Lom:
Barn / voksen kr 800
Privat guide, inntil 15 personer kr 4500

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Sesong: juni/juli til september/oktober, avhenger av snøforholdene

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Grotteturer i Dumdalen

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Lom