Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geoparken ligger i Vestfold og Telemark Fylke. Geoparkens informasjonssenter ligger på Porselensfabrikken i Porsgrunn. Det er guidede turer fra april til september, noen av dem målrettet mot barn og unge.

Geoparken omfatter kommunene Bamble, Kragerø, Larvik, Nome, Porsgrunn, Siljan og Skien. Området som geoparken dekker har et ekstremt stort geologisk mangfold, så vel i norsk som internasjonal sammenheng. Flere geologiske lokaliteter i parken er i europeisk og internasjonal toppklasse.

På geoparkens hjemmeside kan det lastes ned brosjyrer for besøk av områdene på egenhånd. En veldig fin familieaktivitet å gå på oppdagelse i de forskjellige områdene av geoparken med brosjyren på mobilen.

I Porseleensfabrikken i Porsgrunn har Geoparken et informasjonssenter. Der er det en digital utstilling om parken, og utstilte fossiler, bergarter mm, og mikroskopGeo Norvegica Geopark er et interkommunalt selskap som eies av de åtte kommunene Bamble, Kragerø, Larvik, Nome, Porsgrunn, Siljan og Skien, samt Vestfold og Telemark Fylke. Formålet med parken er at den skal spre kunnskap om vår geologiske naturarv og sammenhengene mellom geologiske prosesser og vår eksistens.

Arrangementer hos Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.