Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geo Norvegica UNESCO Global Geopark ligger i Vestfold og Telemark Fylke. Geoparkens informasjonssenter ligger på Porselensfabrikken i Porsgrunn. Det er guidede turer i geoparken fra april til september, noen av dem målrettet mot barn og unge.

Steinutstilling i Gea Norvegica UNESCO Global Geopark, forskjellige steiner fra rullesteinområdet Mølen utstilt på samme sted

Arntein Rønning, CC-BY-SA 3.0

Fjell og svaberg ved Rognstranda i Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Erlend Bjørtvedt, CC-BY-SA 3.0

Nærbilde av svaberg med en lysere steinart som strekker seg som et smalt bånd i fjellet ut mot vannet i Jomfruland nasjonalpark, som er en del av Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Øyvind Berg, CC-BY-SA 4.0

Steinutstilling i Gea Norvegica UNESCO Global Geopark, forskjellige steiner fra rullesteinområdet Mølen utstilt på samme sted

Arntein Rønning, CC-BY-SA 3.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Geoparken ligger i Vestfold og Telemark Fylke. Geoparken omfatter kommunene Bamble, Kragerø, Larvik, Nome, Porsgrunn, Siljan og Skien. Området som geoparken dekker har et ekstremt stort geologisk mangfold, så vel i norsk som internasjonal sammenheng. Det er guidede turer i forskjellige områder av geoparken fra april til september, noen av dem målrettet mot barn og unge.

Se oversikt over "Turer med guide" i Gea Norvegica UNESCO Global Geopark.
Se oversikt over Steinfamilien - gå på jakt!

På geoparkens hjemmeside kan det lastes ned brosjyrer for besøk av områdene på egenhånd. Flere geologiske lokaliteter i parken er i europeisk og internasjonal toppklasse. En fin familieaktivitet er å gå på oppdagelse i de forskjellige områdene av geoparken med brosjyren på mobilen. Besøk svabergene på Rognstranda, hvor det også er en flott badestrand og campingplass med kafé om sommeren.

Geoparkens informasjonssenter ligger på Porselensfabrikken i Porsgrunn. Der kan man se hvordan geoparken er formet gjennom 1500 millioner år, fra fjellkjeder, vulkaner og istider til vår egen tid. Utstillingen er delvis digital, og det er utstilte fossiler, bergarter mm, og mikroskop!

Geo Norvegica Geopark er et interkommunalt selskap som eies av de åtte kommunene Bamble, Kragerø, Larvik, Nome, Porsgrunn, Siljan og Skien, samt Vestfold og Telemark Fylke. Formålet med parken er at den skal spre kunnskap om vår geologiske naturarv og sammenhengene mellom geologiske prosesser og vår eksistens. Parken er en av tre geoparker i Norge som er med i et verdensomspennende nettverk av UNESCO Global Geoparks.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Geoparkens utearealer er åpne hele døgnet hele året. Kontakt Geoparken for informasjonssenterets åpningstider

Se geoparkens facebookside for arrangementer for barn og barnefamilier

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Porsgrunn