Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

Geoparken ligger i Vestfold og Telemark Fylke. Geoparken omfatter kommunene Bamble, Kragerø, Larvik, Nome, Porsgrunn, Siljan og Skien. Området som geoparken dekker har et ekstremt stort geologisk mangfold, så vel i norsk som internasjonal sammenheng. Flere geologiske lokaliteter i parken er i europeisk og internasjonal toppklasse. Det er guidede turer i forskjellige områder av geoparken fra april til september, noen av dem målrettet mot barn og unge.

Geoparkens informasjonssenter ligger på Porselensfabrikken i Porsgrunn. Der kan man se hvordan geoparken er formet gjennom 1500 millioner år, fra fjellkjeder, vulkaner og istider til vår egen tid. Utstillingen er delvis digital, og det er utstilte fossiler, bergarter mm, og mikroskop! På geoparkens hjemmeside kan det lastes ned brosjyrer for besøk av områdene på egenhånd. En veldig fin familieaktivitet er å gå på oppdagelse i de forskjellige områdene av geoparken med brosjyren på mobilen.

Geo Norvegica Geopark er et interkommunalt selskap som eies av de åtte kommunene Bamble, Kragerø, Larvik, Nome, Porsgrunn, Siljan og Skien, samt Vestfold og Telemark Fylke. Formålet med parken er at den skal spre kunnskap om vår geologiske naturarv og sammenhengene mellom geologiske prosesser og vår eksistens. Parken er en av tre geoparker i Norge som er UNESCO Global Geoparks og med i et verdensomspennende nettverk.

Arrangementer hos Gea Norvegica UNESCO Global Geopark

12:00
11
Oct
2023

Møt Geoparkens steinfamilie

Møt Sara Sandstein, Kari Kvartsitt, Børre Basalt og de andre i Geoparkens steinfamilie. Geolog Kristin Rangnes forteller. Fra 6 år.