DuVerden Sjøfartsmuseum og Vitensenter

DuVerden Sjøfartsmuseum + Vitensenter er et sjøfartshistorisk og vitenskapelig opplevelses- og læringssenter. Sjøfartsmuseet er en integrert del av vitensenteret, med interaktive installasjoner knyttet til ulike temaer som klima og energi, last og loss, logistikk og sikkerhet. 3D-kino, værbord som illustrerer vær og vind på en ny måte, katalysator, kransimulator og skipssimulator. I skipssimulatoren kan man prøve seg som kaptein på et skip på elva mot Skien eller ut Brevikstrømmen. 3D-filmene er valgt ut for å passe bredest mulig.

Det er arrangementer for barn og barnefamilier flere helger og i skoleferier. Se under Arrangementer eller se hele programmet for DuVerden Sjøfartsmuseum og Vitensenter.

Klima og energi er et viktig fokusområde for DuVerden. Her kan besøkende se, lytte og lese om energikilder til havs, ballastvann og klimautfordringer knyttet til sjøfart og industri. Lær om været i værrommet, prøv ferdighetene på Vannkraftverket, eller mat den vennlige roboten Gassulf med ting som hjelper ham med å lage biogass. Veldig populær er katalysatoren som du kommer inn i etter å ha svart på noen temaspørsmål. Små baller flyr omkring deg, som du skal forsøke å fange og dytte ut av et hull i glassveggen på kortest mulig tid. Lettere sagt enn gjort! Lær også mer om coronaviruset og -pandemien, en bildevisualisering som du nok aldri har sett før.

I 1. etasje er det en utstilling om lokal sjøfartshistorie, som er gratis å komme inn på. Utstillingen er full av små fortellinger om sjøfolk, redere, skip, havner, handel og farefulle reiser over hele verden, gjennom flere hundrede år.

Arrangementer hos DuVerden Sjøfartsmuseum og Vitensenter

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.