Gamle Hvam museum

Gamle Hvam museums karakteristiske svalgangsbygning fra 1729 har en særegen form og storhet som mangler sin like, noe besøkende får følelsen av allerede på p-plassen nedenfor. Kombinert med utstillinger, friluftsmuseum, planter og aktiviteter for barna er museet et spennende utfluktsmål for hele familien.

Gamle Hvam museum fotografert mot baksiden på låven fra andre siden av marken, en stor bygning med kantet tak med røde takstein og glimt av andre bygninger nært innpå

Lars Biørn-Hansen, CC-BY-SA 3.0

Svalgangsbygningn på fra 1700-tallet på Gamle Hvam museum, en lang trebygning med torvtak og svalegang langs hele første og andre etasje på fremsiden

Lars Biørn-Hansen, CC-BY-SA 3.0

Lars Biørn-Hansen, CC-BY-SA 3.0

Lars Biørn-Hansen, CC-BY-SA 3.0

Gamle Hvam museum fotografert mot baksiden på låven fra andre siden av marken, en stor bygning med kantet tak med røde takstein og glimt av andre bygninger nært innpå

Lars Biørn-Hansen, CC-BY-SA 3.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Gamle Hvam er en gammel storgård der husene står på sin opprinnelige plass. Svalgangsbygningen fra 1729 er et imponerende skue, og viser hvordan en storbonde på Romerike bodde for et par hundre år siden. Siden er flere bygninger kommet til, og bygningsmassen utgjør til sammen et friluftsmuseum. I hagen finnes ca 250 historiske stauder og hageplanter. Kafé og gammeldags landhandel.

Se arrangementer på Gamle Hvam museum.

Besøk "Gulbygningen" og Svalgangsbygningen på Gamle Hvam museum med 360 graders bildevisning.

Barna liker å leke med leketraktoren - en ekte, gammel Massey Harris - se på dyrene eller bruke timer i den 140 meter lange, hjemmesnekrede hinderløypa (ca 3-8 år). På sommerstid er det dyr på tunet, blant annet høns, griser, sauer og kaniner. Uteområdet er stort, og i den vakre hagen er det alltid noe som blomstrer. Museet har også et laftesett som barn kan bygge med. Og så er det historien om skattene da. Den ene ble funnet under gulvet i 1915, den andre, som en tidligere hollandsk eier har våket over i hundrevis av år, er fortsatt ikke funnet..... Det er lett for barn og voksne å bruke en hel dag på museet!

Gamle Hvam museum har mange hus og flere utstillinger:
Leketøysutstillingen omfatter perioden 1900 - 1980 og er inndelt i en jenteavdeling og en gutteavdeling. Jenteavdelingen viser blant annet dukker og dukkeklær, dukkehus og dukkevogner, og gutteavdelingen tinnsoldater og nyere figurer av plast, blikkbiler m.m.

Landbruksutstillingen omfatter redskaper og maskiner gjennom 200 år, ca 1770 - 1970. Det er noen imponerende redskapet som er samlet og som er flott utstilt, innen- som utendørs. Fasinerende for små som store. Det er også samlet redskap og utstyr fra andre næringer: hjulmaker, smed, skredder, skomaker, salmaker, vulkanisør, pølsemaker, båtbygger, urmaker, lokalavis og veterinær.

I den store gjødselkjelleren er det utstillinger fra okkupasjonstiden, denne er det mange som fremhever spesielt etter et besøk på museet.

Temaet for utstillingen "Et anker konjakk til monsieur Helle - Hvam på 1700-tallet" er hvilke sanseinntrykk som møtte menneskene som levde i dette århundret. Oppdag 1700-tallets lukter, lyder og smaker basert på Helle Christensen - en bonde som handlet utrolige ting i år 1756. Utstillingen har også fokus på varer som gikk inn og ut av norske havner den gang.

Hver søndag i sommerperioden er vikingleiren åpen, med vikinger er på plass i hele museets åpningstid. Her får store og små prøve å karde og spinne ull slik vikingene gjorde det. Kanskje blir det også en spennende historie?

Barn under 5 år gratis
Barn (5-15 år) kr 45
Voksen kr 90
Familie (2 voksne + barn) kr 225

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

22/6 - 18/8: tirsdag til fredag 11:00-16:00, lørdag og søndag 12:00-16:00

3 - 4/10, skolenes høstferie (uke 40): 11:00-14:00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Gamle Hvam museum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.