Evje Mineralsti

Evje Mineralsti er 2,1 kilometer lang og passer for hele familien. Den forbinder fem nedlagte gruver, som det kan letes etter mineraler i mot en avgift. Det er også en kortere sti på 1,2 kilometer

 Evje Mineralsti - gruver med mineraler og krystaller

Evje Mineralsti

 Evje Mineralsti - gruver med mineraler og krystaller

Evje Mineralsti

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Mineralstien er en spennende vandring for hele familien i et vakkert, kulturhistorisk, og ganske spesielt landskap, preget av gruver og gruvedrift. Stien er 2,1 kilometer lang og knytter sammen fem nedlagte feltspatgruver. Det er også en kortere løype på 1,2 kilometer som går rundt en av gruvene. Besøkende kan lete etter mineraler og krystaller i gruvene mot en avgift. Opp igjennom årene er det funnet 52 forskjellige mineraler i gruvene, mange sjeldne.

Den mest kjente av gruvene i Evje-Iveland-området er Landsverkgruva. Det er sprengt ut store partier i gruven og det er mulig å finne mange forskjellige mineraler. Påbudt med hjelm og vernebriller, når man leter etter mineraler i gruva. Hammer, meisel og bøtte, samt muligheten for å få et "steindiplom", er inkludert i avgiften man betaler for å lete. Det kjøres også sprengt stein ut fra gruven til friluftsområdet. Hver kan ta med maksimum 3 kilo mineraler, og maksimum 1 kilo av hvert mineral. Annen stein, som feltspat, kvarts og glimmer, har ingen begrensning. I skolenes sommerferie er det en betjent kiosk ved gruven.  

Adgang til gruvene:
Barn kr 100, voksen kr 125, familie (foreldre + barn til og med 16 år) kr 300

Turstiene i gruveområdet er gratis

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Gruva i ordinær sesong:
21/6 - 13/8: alle dager

Mineralstien er åpen hele året, men inngangen til gruvene stengt utenom sesong

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Evje Mineralsti

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Evje Og Hornnes