Det Samiske Nasjonalteatret

Det Samiske Nasjonalteatret er den eneste profesjonelle teaterinstitusjonen i Norden som bruker samisk som scenespråk. Teateret har base i Kautokeino, men er et turnéteater med stor reisevirksomhet i løpet av året.

To lave bygg med kortsidene mot hverandre og kortveggen til et hovedbygg bak, med glassfasade, fotografert en vinterdag med mye snø

Illustratedjc, CC-BY-SA-3.0

To lave bygg med kortsidene mot hverandre og kortveggen til et hovedbygg bak, med glassfasade, fotografert en vinterdag med mye snø

Illustratedjc, CC-BY-SA-3.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Det Samiske Nasjonalteatret er den eneste profesjonelle teaterinstitusjonen i Norden som bruker samisk som scenespråk. Teateret har base i Kautokeino, men er et turnéteater, og har de fleste forestillingene på scener utenfor Kautokeino. .

Se program for Det Samiske Nasjonalteatret.

Det er begrenset med oppsetninger beregnet på barn og barnefamilier, men det er flere forestillinger for barn som bestillingstilbud til barnehager og skoler.

Teatrets tilholdssted siden starten i 1981 har vært kulturhuset i Kautokeino. I august 2024 flytter teateret inn i et nybygg på 6900 m2 og får sin egen teaterscene. Bygget får umiskjennelige samiske trekk, blant annet overlys i vestibylen, som i en lavvo. Samisk videregående skole og reindriftsskole flytter også inn i bygget.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis
Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Det Samiske Nasjonalteatret

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.