Besøkssenter Færder Nasjonalpark

Besøkssenteret ligger ytterst på Tjøme, på Verdens Ende, og består av to etasjer med sirkelformede rom. I det nederste fungerer veggen som et stort interaktivt lerret som viser animasjons-utstillingen "På kanten av havet". Fra det øverste rommet er det panoramautsikt over landskapet og havet, og informasjon om hva og hvor man ser. Tegnekrok, bøker og spill. Besøkende kan låne et nettbrett med flere spørsmål til forskjellige naturtemaer under mottoet "Der lek møter kunnskap". Ute kan det fiskes krabber i en tilrettelagt åpning ned i fjæra.

Se arrangementer på Besøkssenteret for Færder Nasjonalpark.

Det er en natursti under vann, en "Snorkelled", med undervannsposter som man kan utforske med maske og snorkel. Leden består av granittblokker med informasjonsplakater markert med flytende blåser. Steinene ligger på dybder mellom 1 og 2 meter og egner seg for svømmekyndige barn fra 10 års alderen. Det arrangeres også naturvandringer og andre naturaktiviteter.

Verdens Ende er et område med stor tilrettelagt naturhavn, bademuligheter og massive svaberg som man kan bruke lang tid på å utforske. I tilknytning til besøkssenteret er det uteterrasse med servering, restaurant, og iskiosk nede ved båthavnen (sommer).

Betalingsparkering ved Stall Verdens Ende ca 100 meter fra senteret.

Arrangementer hos Besøkssenter Færder Nasjonalpark

12:00
02
Dec
2023

Barnas Sjøjuleverksted på Verdens ende

Billedkunstnerne Anne og Lars Trægde har samlet store mengder skjell, snegler og annet ute på øyene i Færder nasjonalpark, for å lage sjøjuleverksted på Verdens Ende. Aktiviteter i begge etasjer. Passer for barn 4-10 år. To grupper, 12:00 og 13:30. Gratis. Påmelding!