Besøkssenter Færder Nasjonalpark

Besøkssenter Færder Nasjonalpark ligger ytterst på Tjøme, på Verdens Ende. Det er to store sirkelformede rom med en interaktiv vegg i det nederste (rotunden), og panoramautsikt over landskapet og havet i det øverste. Natursti (snorkelled) under vann, og flotte friluftsområder for turer og avslapning.

Skilt med Verdens ende i bunn av bakken ned fra Besøkssenter Færder Nasjonalpark

Wolfmann, CC-BY-SA 4.0

Skilt med Verdens ende i bunn av bakken ned fra Besøkssenter Færder Nasjonalpark

Wolfmann, CC-BY-SA 4.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Besøkssenteret ligger ytterst på Tjøme, på Verdens Ende, og består av to etasjer med sirkelformede rom. I det nederste fungerer veggen som et stort interaktivt lerret som viser animasjons-utstillingen "På kanten av havet". Fra det øverste rommet er det panoramautsikt over landskapet og havet, og informasjon om hva og hvor man ser.

Besøkende kan låne et nettbrett med flere spørsmål til forskjellige naturtemaer under mottoet "Der lek møter kunnskap". Tegnekrok, bøker og spill. Ute kan det fiskes krabber i en tilrettelagt åpning ned i fjæra.

Se arrangementer på Besøkssenteret for Færder Nasjonalpark.

Det er en natursti under vann, en "Snorkelled", med undervannsposter som man kan utforske med maske og snorkel. Leden består av granittblokker med informasjonsplakater markert med flytende blåser. Steinene ligger på dybder mellom 1 og 2 meter og egner seg for svømmekyndige barn fra 10 års alderen. Det arrangeres også naturvandringer og andre naturaktiviteter.

Verdens Ende er et område med stor tilrettelagt naturhavn, bademuligheter og massive svaberg som man kan bruke lang tid på å utforske. I tilknytning til besøkssenteret er det uteterrasse med servering, restaurant, og iskiosk nede ved båthavnen (sommer).

Betalingsparkering ved Stall Verdens Ende ca 100 meter fra senteret.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Tirsdag til søndag: 12:00-16:00

Sommeråpent 15/6 - 18/8: alle dager 11:00-17:00

Åpent alle dager kl 12.00-16.00 i skolenes vinter- (uke 8) og høstferie (uke 40 og 41), endrede åpningstider i påsken

Snorkelleden: mai til september

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Besøkssenter Færder Nasjonalpark

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.