Besøkssenter villrein og viewpoint SNØHETTA

Besøkssenter villrein og viewpoint SNØHETTA består av en utstilling plassert på et uteområde like ved Hjerkinn stasjon, og en liten bygning, viewpoint SNØHETTA, som ligger ca 1,5 km fra utstillingen i luftlinje. Det er en fin familieutflukt selv med forholdsvis små barn.

 viewpoint SNØHETTA fotografert fra innsiden gjennom panoramavinduene mot fjellheimen

"Tverfjellhytta Norsk villreinsenter Snøhetta viewpoint 07" by FrDr is licensed under CC BY-SA 4.0.

Besøkssenter villrein på Hjerkinn, bilde av flere bygninger

BarnasNorge.no

Gammelt fargebilde med fjellet Snøhetta i bakgrunnen

Nasjonalbiblioteket

 viewpoint SNØHETTA fotografert fra innsiden gjennom panoramavinduene mot fjellheimen

"Tverfjellhytta Norsk villreinsenter Snøhetta viewpoint 07" by FrDr is licensed under CC BY-SA 4.0.

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Besøkssenteret består av en utstilling plassert på et uteområde like ved Hjerkinn stasjon, og en liten bygning, viewpoint SNØHETTA, som ligger ca 1,5 km fra utstillingen i luftlinje. Uteområdet viser forskjellige rekonstruerte fangstinnretninger som ble brukt for å fange villrein. Det er også utstilt et sælehus, en kopi av hus som ble bygd for å gi ly til reisende over Dovrefjell til fots eller på hest. Det er guidede turer om sommeren og kurs i skyting med pil og bue.

I viewpoint SNØHETTA ser man en utstoppet rein og et reinsdyrskjelett. Utstillingen gir et innblikk i villreinens historie og hva slags utfordringer reinen møter på i dag. Utkikkshytta er formet som en stor kasse med glass fra gulv til tak langs hele vestsiden, med flott naturlandskap og fjellet Snøhetta i horisonten. Det er også en peis og sitteområder Fra parkeringsplassen er det ca 1,5 km å gå, på en godt opparbeidet grussti. Det er en fin familieutflukt selv med forholdsvis små barn. Man beveger seg i et landskapsvernområde og sykling er derfor forbudt.

Hensikten med besøkssenteret er å gi informasjon om reinen som var og den som er, og sørge for at alle som vil opp i fjellet følger den samme stien og går til det samme punktet for å studere omgivelsene. Området rundt fjellet Snøhetta er populært, men også et viktig beiteområde for villreinen, spesielt vinterstid. Derfor er utkikkshytta stengt om vinteren. På grunn av områdets sårbarhet henstilles det til at man ikke går utenfor grusstien.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Åpent hele døgnet hele uken fra juni til oktober. Sesongstart og sesongslutt er avhenger av når snøen er borte og når den første snøen kommer. Stengt resten av året

17/6 - 13/8 2023: fredag til søndag: bueskyting kl 11.00 og 15.00, guidet tur kl 12.00. Oppmøte på Besøkssenter villrein

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Besøkssenter villrein og viewpoint SNØHETTA

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.