Aurskog-Høland bygdetun

Bygdetunet består av bygninger fra hele Aurskog-Høland kommune, fra små husmannsstuer, bryggerhus, låve, fjøs og stall, til hovedhuset fra Mellom Kinnestad på Setskog, Kinnestadbygningen. Aktivitet hver søndag for barna. Store områder med rom for lek, kos og moro i åpne, historiske omgivelser.

Ny utstilling hvert år, i 2022 er det en utstilling rettet mot barn, "En dag i livet til Søren og Sofie". Søren var ni år i 1865, Sofie er ni år i dag. Et alternativt navn på utstillingen er derfor "Minecraft møter 1865". Utstillingen er laget av barn, for barn, og det gjelder å finne flere forskjellige gjenstander i utstillingen.

En annen utstilling i 2022 har overskriften "Det sanselig 1700-tallet", som ut fra tollister gir et inntrykk av hva forskjellige lag av samfunnet omgav seg med, og som ga opphav til hva de så, hørte av lyder, smakte og luktet.

Spesiell er hagen rundt Villa Sandmo, en villa bygd i 1947 og som ble flyttet til museet i 2011. Eiendommen har en spesiell historie og hagen er verdt et besøk når man er på museet. Huset brukes av bygdetunets administrasjon og til forskjellige aktiviteter.

Arrangementer hos Aurskog-Høland bygdetun

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.