Alta Museum

Museet har tittelen "Verdensarvsenter for bergkunst", og omfatter et av fem bergkunstområder på UNESCOs verdensarvliste. Området er kun tilgjengelig i sommerperioden. Museumsdelen innendørs er åpen hele året og dokumenterer bergkunsten i og ved Alta, samt øvrige utstillinger. Museumsbutikk og kafé.

Området helleristningene ligger i ved museet heter Hjemmeluft, og består av mer enn 3000 figurer fordelt på 85 felter. Figurene er fra 7000 til 2000 år gamle. Området er tilrettelagt for publikum med et gangveisystem fra museet langs sjøen og rundt bukta og tilbake til museet, i alt 2,9 km. Besøkende kan leie en audio-guide med lydtekst til 25 punkter ute i helleristningsområdet, og 10 punkter i utstillingen i museet. Et 30 siders hefte om helleristningene er inkludert i billettprisen om sommeren. Appen Bædi & Børdi for barn har guiding med 5 stopp.

I uteområdet er det en aktivitetsplass med lavvo hvor barn kan skyte med pil og bue, og gjøre andre steinalderaktiviteter. Bålplass og sittegruppe.

De øvrige utstillingene i museet handler om samisk førkristen religion, sølvskatter og marked, nordlys, sportsfiske i Altaelva, og hopperen Bjørn Wirkolas premiesamling. I tillegg til de faste utstillingene i museet er det midlertidige utstillinger med forskjellig innhold. I et lite filmrom midt i utstillingslokalet kan besøkende se film og lysbildeshow om Finnmarks natur.

Midlertidig utstilling fram til 2/10-2022: Natural Born Killers om våre 13 rovdyrarter, fra snømusa til isbjørnen. Noen vekker sterke følelser mens andre sjelden blir nevnt.

Arrangementer hos Alta Museum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.