Åmdals Verk gruver

Åmdals Verk gruvers historie går tilbake til 1600-tallet, og ble først avsluttet etter 2. verdenskrig. I museet er det utstilt mekaniske modeller som viser prosessen fra malm til kopper, og en stor geologiutstilling. Gruvevandringer for alle aldre, og en egen liten gruve for barn, hvor de kan lete etter steiner. Gode turmuligheter i området.

 Naturbilde med bygninger og biler midt i bildet, grusvei, trær og grønne busker i forkant, og et fjell og blå himmel i bakkant

Åmdals Verk gruver

Barn som spent forsøker å se opp i en kasse som en jente åpner

Åmdals Verk gruver

Malmstein i biter og en hakke

Åmdals Verk gruver

 Naturbilde med bygninger og biler midt i bildet, grusvei, trær og grønne busker i forkant, og et fjell og blå himmel i bakkant

Åmdals Verk gruver

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Gruvedriften på Åmdals Verk går tilbake til 1691, og ble først avsluttet etter 2. verdenskrig. I museet er det utstilt mekaniske modeller som viser den omfattende prosessen fra malm til kopper, og en stor geologiutstilling. En video forteller historien om gruvene. En egen liten gruve for barn, hvor de kan lete etter steiner. Gode turmuligheter i området.

Spennende gruvevandring med guide, som viser forholdene som gruvesluskene jobbet under. Man passerer flere historiske tablåer med dukker, lyd og lys. Det er også innredet et underjordisk lokale med plass til 50 publikummere. Temperaturen er lav, ca 6 grader året rundt, så det anbefales å kle seg godt.

Man kan også selv gå langs elva til "crosscut", som er den siste gruvegangen som ble gravd ut med fyrsetting på 1800-tallet. Fyrsetting vil si at fjellet varmes opp til steinen sprekker og flekker. Gruvegangen er ikke opplyst, men man kan bevege seg et stykke innover med lommelykt. Det er satt opp informasjonsskilt.

Gruveslusk er betegnelsen på en som jobber i gruva, og selv om ordet i dag høres negativt ut, er det en yrkesbetegnelse som har stolte røtter.

Barn under 6 år gratis
Barn (6-15 år) kr 50
Voksen (fra 16 år) kr 100
Familie kr 250

Prisene er veiledende og kan endres, se aktivitetens hjemmeside for ytterligere informasjon

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

25/6 - 15/8: tirsdag til søndag 11:00-17:00

Gruvevandringer kl 12:00, 14:00 og 16:00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Åmdals Verk gruver

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.