1 minutter lesing

Vask hendene tralalala

Publisert
26/3/2024

Barnehage og skoler er startet opp igjen, mens koronaviruset ikke har hatt ferie i det hele tatt. Vaske hender og holde avstand, det er det som gjelder. Holde avstand er ikke alltid like lett å huske på for aktive og sosiale barn, men vaske hender, det kan nærmest bli en sport, det! For å få dem helt rene er det mye man skal huske på, det kan man se på YouTube videoen fra NRK Super.
Vi har også funnet noen sangvideoer om å vaske hender. Se dem sammen med barna. Selv som voksen kan det være vanskelig ikke å trekke på smilebåndet av "Vask dine hender (i såpe og vann)" og "Vaske hænder". Den siste er en av danske Sundhedsstyrelsens koronaappeller til folket (tekstet)! Ganske fornøyelige begge to.
Bergen kommune (2016): "Håndvaskesangen" med barnehagebarn
Barnehagenett (april 2020): "Vaske hender sangen" med Frank Skovrand (Skoltan)  
NRK Supernytt (2018): "Oooops, ble ikke hendene rene?" med 7. klasse elever
Sundhedsstyrelsen (tilsvarer Folkehelseinstituttet (FHI) i Norge) (april 2020): "Vaske hænder" med Chapper og Pharfar 
Musikk og film av Marita Elisabeth Slettevold (mars 2020): "Vask dine hender (i såpe og vann)"
Visste du forresten at 5. mai hvert år er en internasjonal "håndhygienens dag"? Det er hverken en norsk eller ny "oppfinnelse", men en utvidelse i 2009 av en kampanje for pasientsikkerhet, rettet mot helsepersonell, som Verdens Helseorganisasjon (WHO) står bak. "SAVE LIVES: Clean your hands", som er den offisielle tittelen på dagen, understreker at god håndhygieine er avgjørende for å forhindre smittespredning, og alltid har vært det. For noen av oss skulle det en koronapandemi til, for helt å forstå dybden av dette budskapet ....