Aktivitetstips

5 minutter lesing

Trampolineparker - hoppende moro for hele familien!

Publisert
5/7/2024

Har man aldri vært i en trampolinepark kan det være en utfordring å forstå hva aktivitetene går ut på: Dodge Ball, The Wall, Main Court, Slam Dunk, Ninjaløype, Airtrack, Power Tower, Total Wipeout, Battle Beam med flere. Ta det med ro det er ganske ufarlig - og morsomt - alt sammen, og bærer preg av at trampolineparkene ikke er en norsk "oppfinnelse"! Noen av parkene har tilleggsaktiviteter som lysende klatrepark ("Funwalls"), Virtual Reality (VR), bowling, mm.

Hoppende moro for hele familien!

Minstealderen i de fleste parkene er 4 år. Bortsett fra på formiddagen lørdag og/eller søndag, da får kun de minste slippe til i hallen! Mange av parkene har et lekehjørne eller lekeland hvor de minste kan oppholde seg i åpningstiden mens større søsken hopper. Parkene er drop-in, men det anbefales å booke tid på forhånd for å være sikker på plass. Det er obligatorisk med antiskli sokker, som kan kjøpes ved ankomst. Sokkene kan brukes flere ganger.

Trampolineparkene har egne tilbud for bursdagsfeiringer, det er populært! Det er også vanlig med egne opplegg for større barn og unge, for eksempel disco om kvelden enkelte helger. Året gjennom arrangeres det trampolinekurs for barn og voksne, og "trampoline-camps" i skoleferiene. De fleste har også et familietilbud. Barn under 10-11 år må være i følge med en voksen ansvarsperson, aldersgrensen varierer fra park til park.

Med få unntak må alle som skal hoppe på trampolinene fylle ut en egenerklæring på parkens hjemmeside før de ankommer. Erklæringen er gyldig i 12 måneder. For bursdagsselskaper kan en egenerklæring for alle deltakerne fylles ut på stedet. Det gjelder vektbegrensninger i de fleste av parkene, selv om ikke alle opplyser om det på hjemmesiden. Grensen varierer i intervallet 120-130 kg.

Trampolineparker i Norge

Rush er den største trampolinepark-kjeden i Norge med parker i Oslo (nærme Holmlia), Bergen (Kokstad), Trondheim (Tiller), Bærum (Grini), Drammen, Hamar, Haugesund, Larvik og Stavanger. Finn informasjon om parkene på Rush hovedside. Alle parkene har 3 års nedre aldersgrense, og MiniSprett, for barn 0-6 år lørdager og søndager kl 09.00-10.00. Barn som har fylt 10 kan hoppe alene i parkene.

JumpYard Trampoline Park på Lørenskog ved Oslo har, i tillegg til trampoliner og andre "bakkenivå"-utfordringer, en høydebane med 12 hindringer og start 5 meter over gulvet, og SkyRider, en kabelbane rett under taket. "Color Climb" er en "funwall" klatrepark med forskjellige fotavsett og gripetak, og automatisk sikring. Det er også en innendørs fotballbane på 7x13 meter med kunstgress. Parken har 4 års aldersgrense.

Skyland Trampolinepark er en privateid kjede med trampolineparker i Arendal, på Brotorget (Stathelle), Jærhagen (Kleppe, syd for Stavanger), Kristiansand og Gjøvik. Parkene varierer i størrelse og har derfor forskjellige tilbud alt etter lokalitet. Jærhagen og Kristiansand har flere aktiviteter enn de øvrige, blant annet en VR-arena med flere spill. Parkene har ingen aldersgrense, og en enkel og oversiktlig bookingside: bestill 1-4 timers hopping!

Svev Trampolinepark Sarpsborg har i tillegg til trampoliner en bane for håndball, fotball eller innebandy. MiniSvev for 0-4 åringer lørdager og søndager kl 10.00-11.00. Parken har 4 års aldersgrense. Mindre barn kan leke gratis i et inngjerdet "toddlerområde" når søsken eller andre har betalt hoppetid, og barnet har antiskli-sokker.

Sprett Aktivitetspark i Askim og Rygge fremhever selv at parkene er "designet som et sted for absolutt hele familien". I Askim reklamerer parken blant annet med Europas høyeste og Norges lengste ninjaløype, og Power Tower, der barna klatrer opp i høyden, passerer forskjellige hindre, og sklir ned igjen. De har også bowling og Minigolf glow. Rygge har trampolinehall og et område med 8 meter høye klatrevegger, "funwall", med forskjellige fotavsett og gripetak, og automatisk sikring. Inngjerdet lekeland med morsomme hindre for barn 0-4 år i Askim og 0-3 år i Rygge. Lekelandet er inkludert hele dagen i prisen for MiniSprett, for barn 0-6 år, lørdager og søndager kl 10.00-11.30 i Askim, og kl 09.30-11.00 i Rygge. Nedre aldersgrense i parkene er 4 år.

FlipZone Trampolinepark i Åsane i Bergen har et FriFlip tilbud som gir adgang til hele trampolineparken, og bursdagspakker og eventpakker som i tillegg inkluderer VR-spill og arcade-spill. Aldersgrense 4 år. MiniFlip 0-6 år lørdag og søndag kl 09.00-10.00 og 10.00-11.00. Ved årsskiftet 2022/23 åpner Norges første XD Dark Ride der deltakerne sitter i gode stoler med laserpistoler og 3D briller, og blir "overfalt" av skapninger på skjermen foran. Fra før har parken en premiert VR attraksjon, Storm VR.

EPIC Aktivpark i Ålesund. Trampolinepark og klatrepark i adskilte lokaler. Minimumsalder i begge er 5 år. I trampolineparken er det et inngjerdet lekeområde, "Toddler", for barn 0-4 år. Man kan kjøpe 1-, 1,5- og 2 timers billetter til området. En voksen følgeperson må være til stede. Minisprett 0-4 år lørdag og søndag kl 10.00-11.00. Klatreparken har autosikring, og mange forskjellige og gøyale installasjoner.

Airtime trampolinepark i Stavanger. Ingen desidert aldersgrense i den store trampolineparken. "Toddler"-time for barn 0-6 år i parken lørdag og søndag kl 09.00-12.00, da er hoppeparken kun åpen for denne målgruppen. Separat gamingsone, "Aircade", med spilletider fra 15 minutter til 2 timer.

Gravity Sports Trampolinepark ved Tønsberg deler bygning med "Høyt under taket", en innendørs klatrepark. Aldersgrense 4 år i trampolineparken. Småbarnshopp i hele parken for barn 1-4 år søndag kl 09.00-10.00. Eget VR Virtual Reality Senter og VR Escape Room.

Det er begrenset antall billetter som kan reserveres til Trix Trampolinepark i Bodø på forhånd, drop-in kan derfor fortsatt være mulig. Lekeland for barn 0-6 år inkludert i billetten. Lekelandet er delt i en babyavdeling 0-3 år, og en leketårnavdeling for barn 3-6 år. Lørdag og søndag er det Tiny Trix for barn 0-6 år kl 09.00-11.00, da er hoppeparken kun for dem.

I Tromsø Sport & Eventsenter kommer det trampolinepark våren 2023.

De første trampolineparkene åpnet i Norge i 2016 etter inspirasjon fra øvrige Europa og USA. De er ikke kun fritidsmoro for barn, unge og familier, men spiller også en stor rolle for aktivering av elever i skolene og for foreningslivet.