2 minutter lesing

Teater for barn i Oslo - 5 forestillinger for hele familien

Publisert
21/3/2024

Mørketiden er høytid for teater, men her før våren og forsommeren for alvor slår i gjennom er det fortsatt noen godbiter som kan nås.

Nationaltheatret setter opp det litt barske stykket "Agnes Cecilia" fra 23. mars til 25. mai. Det er sceneversjonen av en roman av svenske Maria Gripe fra 1981, med teater og dans som går opp i en høyere enhet. Og et bakteppe av sorg, men også noe mystisk, vakkert og skummelt. Anbefales fra 9 år.

Nationaltheatret har barneomvisninger vår og høst, som tar barn og unge i alderen 3-16 år rundt i teateret så de opplever, så vel visuelt som gjennom gode historier, hva som ligger bak en forestilling. Det er to barneomvisninger til denne våren, 19. og 26. mars kl 11.00, 11.30 og 12.30.

Det Norske Teatret viser barnestykket "Keeperen og havet" av Maria Parr fra 16. mars til 28. mai. Lena og Trille og de andre ungene i kystsamfunnet har det ganske fritt fra voksne og lever i god harmoni. Det er inntil en tilflyttet nederlandsk jente begynner i klassen til Lena og Trille.... Forfatteren er kjent for boka "Vaffelhjerte" fra 2008 og Tonje Glimmerdahl fra 2009, begge prisbelønte. Anbefales fra 8 år.

Rommen Scene i Groruddalen oppfører Det Norske Teatret barnemusikalen "Min venn romvesenet", med forestillinger 18. og 26. mars, og 2. april. Fortellingen om Ellie som bor i verdens mest ukoselige blokk, i verdens mest ukoselige by, på den eneste galaksen som det bor folk på, jorda! Og høres det kjedelig ut, så er ikke alt Ellie funderer over akkurat kjedelig! Passer for barn fra 5 år.

Oslo Nye Trikkestallen på Torshov viser en splitter ny dukketeaterforestilling, "Gratulerer med dagen, Albert Åberg!". 50 år blir han i år, og feires helt fram til 23. april. Selv om Albert har fått noen år på baken så er ikke publikummet blitt eldre, stykket passer for barn fra 3 år.

"Peppa Gris - overraskelsesfesten" er en musikal for de aller minste, 2-6 år. Forestillingen vises på Chateau Neuf den 23. og 24. april, med to forestillinger hver dag. For utålmodige barn er det også to forestillinger på Bærum Kulturhus i Sandvika den 20. april.