1 minutter lesing

"Sommerles 2022" - kul sommerlesekampanje for barn - premier!

Publisert
1/4/2024

«Sommerles 2022» er en landsdekkende og digital lesekampanje i sommerferien for elever i barneskolen. Kampanjen starter 1. juni og slutter 31. august. Alle barn som går i 1. – 7. klasse kan delta! Barna kan lese hva de vil, når de vil og hvor de vil. Det skal være gøy å lese, så barna får lest mye, det er det Sommerles kampanjen handler om!

Barna får XP (erfaringspoeng) og kule troféer ved å lese mest mulig, lese et nytt kapittel hver uke i den spesialskrevne «Sommerles» fortellingen, og hente kodeord hver andre uke på biblioteket. Underveis kan man også gjøre seg fortjent til å hente små premier på biblioteket. Troféer er en digital utmerkelse som man får ved blant annet å lese bøker og løse oppgaver. Hvert trofé er ledsaget av en avatar, som er en figur barna kan bruke som profilbilde på nettsiden. 

Nesten alle landets kommuner, og dermed biblioteker, er med på «Sommerles» kampanjen. Med på laget er også Nasjonalbiblioteket, som stadig utvikler kampanjen. Man er imidlertid ikke avhengig av biblioteket for å delta, hovedsaken er at barna leser bøker, hvor det skjer er underordnet.  

Alle barn skal kunne delta, så hvis man har lesevansker, kan man lytte til lydbøker.Boksøk finner man forslag til bøker tilpasset ulike leseferdigheter.

Startskuddet for årets kampanje går 1. juni, med en kick-off Sommerles 2022 video på YouTube kl 09.00. Det ligger også en kort introduksjonsvideo til årets kampanje samme sted. I øvrig finnes all relevant informasjon for foresatte, biblioteker og skoler på kampanjens egen nettside, Alt om Sommerles.

«Sommerles» kampanjen startet i Vestfold i 2015, i 2018 var de fleste av landets kommuner med på kampanjen og i 2021 ble det satt rekord med 164.000 leseglade barn som deltok. Blir rekorden slått i år?