1 minutter lesing

Oslo Skaperfestival - barnas oppfinnerhelg!

Publisert
10/4/2024

Oslo Skaperfestival i Deichman Bjørvika lørdag 21/10 og søndag 22/10 er to dager med kreativitet som imponerer og inspirerer! Se spinnville oppfinnelser og kom i kontakt med skapermiljøet. Barna kan selv være oppfinnere i et av de mange skaperverkstedene, med temaer som

  • Pannekakerobot
  • Captain Credibles robotorkester
  • Bygg din egen båt
  • Tufteverksted
  • Kodekunst i sand
  • med flere

Alt helt gratis - det er bare å møte opp! Les om Oslo Skaperfestival.

Barn og foreldre vil alle ha stor nytte av å besøke festivalen siden kreativitet og innovasjon er et satsningsområde i skolen, på alle trinn. Møtet mellom kreativitet og nysgjerrighet er stimulerende for barna, og forklarende for foreldrene. Foruten at festivalen er gøy og lærerik for alle aldre!

Bak festivalen står blant annet Oslo Vitensenter, ett av 13 vitensentre i Norge. Vitensenteret fyller en hel etasje i Norsk Teknisk Museum og kan besøkes hele året. Et vitensenter er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter med interaktive stasjoner og eksperimenter for å utforske fysikkens mysterier.

Tidligere i år har det vært skaperfestivaler / skaperfest på vitensentrene i Bergen, Gjøvik, Trondheim og Alta. Etter Oslo står Vitenfabrikken i Sandnes for tur (28/10).

Skaperfestivalene som arrangeres av vitensentrene er en brikke i den nasjonale oppgaven som er pålagt dem i forbindelse med den nye læreplanen fra 2020, "Kunnskapsløftet 2020", nemlig å gi elever og lærere en grunnleggende programmeringsforståelse.