Aktivitetstips

1 minutter lesing

Oslo i festhumør i september: kulturnatt og byfestival

Publisert
5/6/2024

Familier i Oslo kan se fram til to godbiter i september: Oslo kulturnatt fredag den 17. september, og Oslo Byfestival i dagene 22. - 26. september. 
Oslo Kulturnatt fredag den 17. september har mange arrangementer å velge mellom, og arrangørene har derfor satt sammen forskjellige løypeforslag. Forslagene er beregnet på forskjellige målgrupper, og samler arrangementer innen forskjellige kategorier. Som "Godt-og-blandet-løypa for familien", "Urban-løypa", "UngOrg-SUR-løypa" med flere. 
Noen arrangementer begynner allerede kl 12, men de fleste starter ved 16-17 tiden og senere. Det er billetsalg til flere av arrangementene, og antallsbegrensning, så vi anbefaler allerede nå å finne spennende arrangementer og undersøke tilgjengeligheten.
Se hele programmet.
 
Oslo Byfestival 22. - 26. september arrangeres for første gang i år, og er ment å være et lavterskeltilbyd av og for Oslos befolkning. Festivalen er sentrert omkring Bogstadveien, Karl Johan inklusiv Oslo S og Torggata, Youngstorget og Aker Brygge. 
Basis for festivalen er "kommers", det blir gode tilbud på klær, sportutstyr og leker, og tilbud på kafeer og restauranter. I shoppinggatene Karl Johan og Bogstadveien arrangeres det "festivaldager" i alle butikkene.
Og, for ikke å glemme, Babymessen 22. og 23. september, Norges største møteplass for gravide og småbarnsforeldre med barn i alderen 0-3 år.
Hva er det for barna? Tja, noe, men tydeligvis ikke hovedmålgruppen!
Tivoli i Spikersuppa alle dagene; skateboardopptredener- og konkurranser; teater med Tigerbussen 23. og 25. september (kjøp billetter nå!), Kreftforeningens Vitensenter 25. og 26. september, Fix The Food på Rådhusplassen 24. og 25. september (for familier), NRK Superbussen og Ansiktsmaling for barn 25. september, og Vennebyen med Apa, Ted og Elfie 26. september
Se hele programmet