2 minutter lesing

Ingen annen påskemoro enn den vi lager selv!

Publisert
29/3/2024

I disse koronatider er innesamlinger utelukket, så hva med å la årets påskejakt foregå ute i naturen? Det lar seg gjøre enten man er på fjellet eller i byen, og store forberedelser krever det heller ikke.
Lag en rebus som leder barna rundt i nabolaget, ut i parker eller til sporstanlegget, steder med god plass og mange gjemmesteder. For de turvante og turglade kan rebusen tilpasses bruk av kart og kompass i naturlig terreng for å finne "overraskelsene".
Med gjeldende koronarestriksjoner over hele landet er nedstengningen av aktiviteter, og arrangementstørke, nesten tilbake på mars 2020 nivå, da det hele startet. Denne påsken setter vi vår lit til mye pent vær og stigende temperaturer. Med gjeldende koronatiltak er det utetid som er den nye kvalitetstiden - inntil videre.
Mye innetid blir det nok også. Da kan nettet være en kjærkommen kilde til underholdning

  • Følg ferden til hai og skilpadder via satelitt. Fasinerende side fokusert på USAs kyst, som viser avstandene forskjellige typer hval, skilpadder mm. har svømt mens de har en "tracker" på seg, og løpende overvåkes av satelitt. Noen av haiene har krysset Atlanterhavet og så blitt fanget eller på annen måte forsvunnet langs Europa / Middelhavet. Pulserende ringer er dyr som fortsatt sender signaler. Hvert enkelt dyr har sin egen beskrivelse med art, navn, alder mm. Kan også lastes ned som app: "OCEARCH Shark Tracker"

  • Opplev dyrelivet på Costa Rica på fem minutterEn herlig film for hele familien med fokus på dyrenes farger og tilpasning til landskapet. Mange fargerike slanger, men ingen scener der dyr angriper dyr, så de mindre barna kan også være med og la seg fasinere

  • Filmbiblioteket for dere med nasjonalt lånekort på norske biblioteker. Filmbib administreres av Norsk Filminstitutt på oppdrag fra Kulturdepartementet, og sørger for et bredt utvalg av alle typer film. Helt gratis!

  • Last ned "Brillebjørn" som lydbok. Boka "Brillebjørn er hjemme fra barnehagen selv om han ikke er syk" kan lastes ned fra Deichman.no, se under "Tips 3:". Flere andre gode tips til hjemmeunderholdning på samme side. Helt gratis!

  • Les billedbøker for de aller minste online. På Billedbokhylla.no har Nasjonalbiblioteket samlet nesten 800-900 billedbøker som alle kan åpnes og leses på skjermen. Klikk [Les på nett] eller [Last ned], og bøkene åpner seg. Bøkene er skikkelig god "underholdning" for de minste, og så utrolig mange forskjellige type historier å velge mellom. Helt GRATIS!
     God påske!