3 minutter lesing

Høstferien i Oslo - hva skjer for barn og barnefamilier?

Publisert
9/4/2024

Høstferie - til glede for barna, til fortvilelse for noen foreldre. Heldigvis skorter det ikke på aktivitetstilbud i høstferien rettet mot barn og barnefamilier. Vi i BarnasNorge.no har plukket ut noen av dem:

Kommunale besøksgårder med dyr og andre aktiviteter i Oslo, som er GRATIS å besøke:
Kampen Økologiske Barnebondegård (mellom Kampen og Ensjø), Nordre Lindeberg gård (Furuset), Bogstad besøksgård (Bogstadvannet), Sørli besøksgård (Nøklevann nær Bøler), Søndre Aas gård og miljøsenter (Rosenholm sør for Holmlia), som har aktivitetsdager hver dag i høstferien (krever påmelding), og EKT Husdyrpark (Ekebergparken, dagsbillett kr 80), også med familieaktiviteter alle dager. Klikk på gårdsnavnene for info om åpningstider mm.

Naturopplevelser med aktiviteter for barna er det hver søndag på Lilløyplassen på Fornebulandet og Bakkehavn ved Østensjøvannet, begge GRATIS.

Alna ridesenter har et GRATIS tilbud til alle barn som ønsker å være i stallen, hver lørdag og søndag kl 12.00-16.00. Barna følges opp av en aktivitetsleder. For de minste, som bare vil prøve å sitte på en hest, kan man bestille leieturer. Flere tilbud på ridesenteret for hesteglade små og store!

En annerledes dyreopplevelse er Oslo Reptilpark med sine over 50 arter av slanger, edderkopper og lignende skapninger. Og på tirsdag 4/10 kl 17.00 skjer det helt store: reptilparkens tigerpyton, Tigergutt, blir matet, hvilket ikke skjer veldig ofte!

Museer som har egne aktiviteter for barn og barnefamilier i høstferien:
Norsk Teknisk Museum har ellevill LEGO-festival, bygg en by, program med vitenshow hver dag. Norsk Folkemuseum har fokus på høsting av poteter og epler, med aktiviteter for så vel barn som foreldre. Norsk Maritimt Museum på Bygdøy har enkelte høstferieaktiviteter, nærmeste naboer er Fram-museet med den nyåpnede båthallen, og Kon-Tiki museet. Ta barna med til omvisning blant egyptiske mumier i Historisk museum, eller til ballong-klovn og kreative aktiviteterBarnekunstmuseet ved Majorstuen. Barnas Kulturbryggeri i Popsenteret ved Schous plass inviterer til barnekonsert med et rocketroll i høstferien, eller gå på dinojakt i Naturhistorisk museum, Norges største.

For aktive familier er det mange tilbud, så vel under som over vann, og i høyden:
Skiforeningen har et supert GRATIS aktivitetstilbud for barn i alderen 6-10 år på Skullerudstua og ved Badedammen på Grorud mandag til torsdag (3 - 6/10). Drop-in, ingen påmelding. Oslo Klatrepark på Grorud har åpent hver dag i høstferien, det har også Høyt & Lavt (Oslo Sommerpark) på Tryvann. Beveger man seg litt utenfor bygrensen er det også en høståpen Høyt & Lavt klatrepark ved Lillestrøm.

Innendørs kan familien utfolde seg på Rush Trampolinepark Oslo på Rosenholm, syd for Holmlia, eller Rush Trampolinepark Bærum på Grini, rett over bygrensen. Rett ved siden av trampolineparken på Grini ligger Leos Lekeland Bærum. På motsatt side av byen ligger Leos Lekeland Oslo på Ulsrud.

Svømmehaller er værsikkert og populært:
Oslo kommune har hele 7 svømmehaller som er åpne i høstferien. Økernbadet erstatter Tøyenbadet, som åpner som et nytt og moderne anlegg i 2024. Prisene er de samme for alle badene, billigste priser er med saldokort. Familiebilletter for 2 voksne og 2 barn.

Deichmans biblioteker - barnevennlig underholdning, bøker, spill, og avslapning - helt GRATIS. Se hva som skjer på alle bydelsbibliotekene. Det er mye! Velg [Tilpass søket], deretter Målgruppe. Det kan kun krysses av for en målgruppe av gangen. Både "Barn" og "Familie" er valgmuligheter. Obs: det kan være påmelding til enkelte arrangementer på grunn av plasshensyn, men de fleste er drop-in uten påmelding.

Skal vi fremheve ett bibliotek er det hovedbiblioteket i Bjørvika. Der flyr tiden av gårde, det er mye å se på og gjøre, og på alle hverdagene i høstferien vises det familiefilm to ganger om dagen.

Glem heller ikke å sjekke BarnasNorge.no, i menyen Arrangementer, område Oslo, har vi registrert totalt over 400 arrangementer!