2 minutter lesing

Geologiens Dag, Strandryddeuka og Økouka - finn et arrangement!

Publisert
21/4/2024

Strandryddeuka 9/9 - 18/9

Strandryddeuka er ett av signalarrangementene i 2022, frivillighetens år, og et ryddeprosjekt som HELE familien kan - og bør (?) - delta på! Uka blåses i gang fredag den 9/9 og avsluttes den 18/9, og er Norges største kollektive ryddedugnad. Det er forskjellige organiserte aksjoner rundt i landet man kan delta på, men det er i like stor grad lagt opp til at alle selv tar initiativ til å rydde i et område man kjenner og gjerne vil bidra til blir fritt for søppel. Hva med helgen 10-11/9 eller 17-18/9?

Det kan være litt vanskelig å få oversikt over hva som skjer, et godt sted å begynne er denne facebooksiden, som er en generell side for aksjonen. Trykk "Skal" og få løpende tips og oppdateringer til hva som skjer. Det er også mye informasjon på Strandryddeukas hjemmeside.

Geologiens dag 10/9

Lørdag 10/9 er det "Geologiens dag". I alle fylker er det minst ett, og gjerne flere, arrangementer som handler om geologi. Det kan være utflukter til steder med særlige geologiske forhold, eller boder med steiner og diverse aktiviteter. Geologiens Dag er særlig rettet mot barn og unge. Sjekk Geologiens Dags hjemmeside for arrangementer. Åpne menyen og velg fylke under Fylkesoversikt nederst.

Økouka 23/9 - 2/10

Fredag 23/9 til søndag 2/10 er det "Økouka 2022", med åpne økologiske gårder flere steder i landet. Allerede lørdag 10/9 kan man besøke Fokhol gård på Hedmarken, mens det er flere gårder i Syd- og Midt-Norge som holder åpen besøksgård helgen 25-26/9 og 1-2/10. Se fullstendig liste. Langt fra alle arrangementer står på listen, blant annet har Linderud gård i Oslo arrangementer i forbindelse med Økouka.

Uka arrangeres hvert år i uke 39 og har som formål å legge til rette for økt forståelse og bevissthet hos blant annet forbrukerne om fordelene ved økologisk produksjon. Innleggene på facebooksiden til Økologisk Norge, som står bak Økouka, maner til ettertanke ....