4 minutter lesing

Festivalsommer barn og familier - BarnasNorge.no topp 10 + 1!

Publisert
21/3/2024

BarnasNorge.no har valgt ut 10 + 1 festivaler av en viss størrelse forskjellige steder i landet, som det kan være verdt å plotte inn på kartet for sommerferien. Hvis man er i nærheten .... for den geografiske spredningen er stor!

Barn- og familiefestivaler i Sør-Norge:

Mini Pride

MiniPride lørdag 18. til lørdag 25. juni er et tilbud til barn og unge under den store Oslo Pride festivalen. Halvparten av Youngstorget, Pride Square, i Oslo sentrum, blir barnevennlig og alkoholfri. Ungdom og barnefamilier kan dermed for fullt bli med på feiringen. Rikholdig program for aldersgruppen alle dagene!

Palmesus Junior

Norges største strandfest for barn og unge på Bystranda ved Kristiansand torsdag 30. juni! Tidlig på dagen er programmet tilpasset de minste med leker, overraskelser, aktiviteter, tivoli, bading, iskrem og underholdning fra scenene. Utover ettermiddagen og kvelden kommer artister som Matoma, Marcus & Martinus, Tix, Ramón, Josefine & Oskar og eMMa på scenen, før en eksplosiv finale. Hele familien er invitert! Palmesus Junior er en del av Palmesus festivalen 1. - 2. juli (utsolgt).

MiniFjorden

Kulturfestivalen MiniFjorden fredag 1. til søndag 10. juli har barnevennlige forestillinger på Hjertnes Amfi i sentrum av Sandefjord kl 15 eller 17. I Amfiet selges kioskvarer. Sjekk programmet, til noen av forestillingene er det kun få billetter igjen.

Sommer i Prøysen,

En seks uker lang festival på Rudshøgda nord for Hamar, fra fredag 1. juli til søndag 7. august, med teater, konserter, aktiviteter - og masse Prøysen! Festivalen er et utvidet aktivitetstilbud rundt Prøysenhuset, med program hver dag, blant annet teater og musikk. Mye foregår ute, og med Prestvegen som knytter Prøysenland sammen, er det ingen problemer å få en dag til å gå med så vel underholdning, Prøysen- og naturopplevelser.

Jordbæreventyret

Arrangementet lørdag 2. juli i Sylling helt syd i Tyrifjorden, ca 1,5 timer fra Oslo og enda kortere fra Drammen, er innbegrepet av en familiefestival! Aktiviteter hele dagen i, og med hjelp av, naturlige omgivelser med store grønne områder, strand og fjord. Veldig mye dreier seg om jordbær, foruten underholdning flere ganger om dagen fra utendørsscenen, som har plass til maaaange publikummere.

BarneFolk

Onsdag 6. juli - søndag 10. juli. Førdefestivalens program for barn og barnefamilier strekker seg fra onsdag 6. til søndag 10. juli. Musikktilbudet er bredt, noen av forestillingene er gratis, noen krever billetter. Det er også mange andre aktivitetstilbud for målgruppen, et stort familieprogram i parken på søndag som avslutning. Førdefestivalen er Skandinavias største internasjonale festival for akustisk folkemusikk og verdensmusikk.

Barnivalen

Barnivalen fra torsdag 7. til lørdag 9. juli er en del av Kongsberg Jazzfestival, og "er en av landets største og eldste barnefestivaler". Hele dagen er det forskjellige aktiviteter i "Barnivalparken" som stimulerer barnas kreative utfoldelse. Musikk av høy kvalitet er et sentralt element, deriblant (selvfølgelig) jazz. To av dagene er det konsert med henholdsvis Rasmus & Verdens Beste Band og eMMa.

BarneStreet

Barnefestivalen i Arendal åpner onsdag 27. juli med BarneStreet paraden langs Pollen, og fortsetter med aktiviteter og underholdning på kanalplassen og Teaterplassen noen timer hver av de følgende dagene, til og med lørdag 30. juli. Byen er på kokepunktet de dagene Canal Street festivalen pågår, og som BarneStreet er en del av. Det er mye å foreta seg, se og oppleve for store og små i sommerbyen alle dagene.

Barn- og familiefestivaler i Midt- og Nord-Norge:

Rabalderfestivalen Tromsø

I Charlottenlund-parken i Tromsø blir det fullt trøkk fra scenen lørdag 25. og søndag 26. juni. Underholdning med artister som er populære blant barna, og ellers mange varierte aktiviteter. Målgruppen er 3-12 år, og ingen voksne kommer inn på festivalen uten å være i følge med barn.

Rabalderfestivalen Molde

Festivalen i Molde lørdag 2. og søndag 3. juli følger samme konseptet som den i Tromsø, og retter seg mot barn 3-12 år. For begge festivaler gjelder imidlertid at det er familiefestivaler, så alle er velkomne. Det er mange populære barneartister som underholder fra scenen begge dagene, og det er mange aktiviteter på festivalområdet.

Riddu Riddu barnefestival

Målgruppen for barnefestivalen, som er en egen aktivitet i den store Riddu Riddu festivalen, er barn 3-13 år. Fra onsdag 13. til lørdag 16. juli kan barna hele dagen delta på diverse aktiviteter med samisk tilknytning. Hver dag er det familieforestilling kl 13.15-13.45. NB: Deltakelse på barnefestivalen krever påmelding, det er begrensning på 120 plasser. Barn i alderen 10-13 år kan melde seg på sin egen festival i festivalen med overnatting på Riddu-sletta.

De som hadde håpet å finne Norges to største musikk- og kulturfestivaler for barn, Miniøya i Oslo, og Juba Juba i Trondheim, i oversikten må være tidligere ute neste år, de arrangeres i starten av juni!