1 minutter lesing

Den store badedagen - hele landet i vannet!

Publisert
2/4/2024

Den tredje uken i september, uke 37, er det Den STORE badedagen hvert år. I helgen 15. -17. september tilbyr svømmehaller og badeland over hele Norge halv pris på inngangsbilletten, en av dagene. Noen anlegg har ekstra aktiviteter på dagen rettet mot barn og barnefamilier.

Dagen har vært en tradisjon for selvstendige badeland og svømmehaller i Norge, derfor er det dessverre begrenset hvor mange offentlige anlegg som har det samme tilbudet. Det gjelder blant annet i Oslo og Bergen.

Det er ingen felles side på nettet som viser hvilke badeland som er med på Den store badedagen, og hvilken dag de har tilbudet.** Søk på nettet etter "badedagen 2023"**. Skriver dere "den store badedagen 2023" så tilføy "norge", hvis ikke får dere mange treff på "bededag", en dansk helligdag.

(Det danske Folketinget har i øvrig besluttet å avskaffe Store bededag, som dagen offisielt heter, fra og med 2024 - en ikke spesielt populær avgjørelse i den danske befolkningen....).

Den store badedagen annonseres i noen tilfeller kun på anleggenes facebooksider. Sjekk derfor nettsiden og sosiale medier for det anlegget som er nærmest dere for å se om de deltar på Den store badedagen, og i så fall hvilken dag.

Den store badedagen i noen tilfeldige litt større badeland / svømmehaller:

Lørdag 16/9: Tromsøbadet Tromsø, Moldebadet Molde, Risenga Asker, Drammensbadet Drammen

Søndag 17/9: Grottebadet Harstad, Nordlandsbadet Bodø, Pirbadet Trondheim, Atlanterhavsbadet Kristiansund, Bybadet Ålesund, Aquarama Kristiansand