5 minutter lesing

De 5 store forlystelsesparkene klare for sommeren - obs, obs!

Publisert
21/3/2024

Tusenfryd åpner helgen 23/24 april, deretter følger Kongeparken, Hunderfossen og Bø Sommarland hakk i hel. Dyreparken i Kristiansand har helårsåpent, men for alle gjelder det å være tidlig ute med kjøp av inngangsbillett. Alternativet kan bli skuffede barn ....

Tilbud og prismekanismer varierer fra park til park, se bekrivelsene nedenfor. Felles for alle fem er antallsbegrensning pr dag, som betyr at flere helger utenom juli, og mange dager i juli, kommer til å være fullbooket lang tid på forhånd. Bø Sommarland og Hunderfossen tillater kun kjøp av billetter på nett, de øvrige tre anbefaler kjøp av billetter på forhånd. Det er langt fra sikkert at det er ledige billetter igjen hvis man satser på å kjøpe ved ankomst.

Dyreparken og Badelandet i Kristiansand

Når man kjøper billett til Dyreparken skal man velge ønsket innpasseringstid. Den varer i 30 minutter og begynner hver halve time fra kl 09.00 til kl 14.00. Kommer man for sent kan man i verste fall bli nektet inngang. Siste innpasseringstid har et lengre intervall, kl 14.00-16.00. De tidligste innpasseringstidene blir først utsolgt! For Badelandet gjelder billetten hele dagen, det er ikke avgrensede innpasseringstider.

Dyreparken tilbyr også fire forskjellige feriepakker, som alle inneholder inngangsbilletter og overnatting, og tre av dem også forestillingsbilletter. Pakkene gir alle gunstig rabatt i forhold til å kjøpe produktene enkeltvis.

Dyreparken er åpen hele året, men sommeren er, naturlig nok, den dyreste perioden å besøke parken. Prisene varierer også i løpet av dagen. Det er +30 kr på dagsbilletten for de første innpasseringstidene, og -30 kr for de siste. Er Begge parker (Dyreparken + Badelandet) billett utsolgt en dag kan det være flere ledige billetter til Dyreparken, eller omvendt. Gratis for barn 0-2 år, gjeldende fram til dagen før de fyller 3 år.

Dyreparken skriver at "veldig mange har allerede bestilt sommerferien og ... og både overnattingssteder og plassbegrensede aktiviteter begynner å fylles opp. Står Dyreparken på familieprogrammet denne sommeren så bestill billetter** allerede nå!**

Dagsbillett barn 3-13 år / voksen fra og med 14 år (nettkjøp, +50 kr pr billett for kjøp ved ankomst):
Begge parker (Dyreparken og Badelandet): 639 kr / 669 kr
Dyreparken: 489 kr / 519 kr
Badelandet: 279 kr / 279 kr

Bø Sommarland i Telemark

Parken åpner 4. juni og er åpen til 14. august. Det er kun mulig å kjøpe billetter i nettbutikken, og kun til faste datoer. Dag 2 billett til parken kan kjøpes i nettbutikken eller i parken.

Prisene er dynamiske og styres etter etterspørsel og tidspunkt for bestilling. Det betyr at prisen som vises i dag ikke nødvendigvis er den samme en annen dag. Det er gratis adgang for alle barn som er lavere enn 95 cm.

På dager med dårlig vær og regnbyger kan noen av parkens attraksjoner mm. være stengt. Nettsiden skriver at besøkende må henvende seg til informasjonen i parken for å få vite om refusjonsmulighetene hvis det skulle skje.

Dagsbillett 95 - 140 cm / over 140 cm:
Laveste pris: 339 kr / 369 kr
Høyeste pris: 369 kr / 399 kr

Kongeparken ved Stavanger

Parken åpner 21. mai og er åpen de to siste helgene i mai og de to første helgene i juni. Fra og med 18. juni er parken åpen alle dager til 14. august, og deretter ytterligere et par helger. Parken tilbyr også to feriepakker, BrumleCamp og BateLodge, med inngang til, og overnatting i, parken.

Dagskort er delt på to billettyper: Ordinært dagskort og Kykkeliky. Et begrenset antall Kykkeliky dagskort er til salgs for dem som bestiller i god tid før parken åpner, eller i sesongen, de som velger å komme når det er ekstra plass i parken. Kykkeliky dagskortet er marginalt rimeligere enn ordinært dagskort. Det kan også kjøpes Sesongkort og Årskort, med hver sine ekstra fordeler. Det anbefales å kjøpe billetter på nett, men billetter kan også kjøpes ved ankomst parken hvis det fortsatt er ledige billetter.

Alle barn lavere enn 95 cm kommer gratis inn i parken. Fra og med 95 cm og høyere er det kun ett prisnivå.

Dagskort fra og med 95 cm (barn og voksen):
Laveste / høyeste pris pris: 419 kr / 469 kr

Hunderfossen ved Lillehammer

Eventyrparken åpner 26. mai, mens populære Barnas Gård, som nærmeste nabo, åpner helgen 11. juni. Barnas Gård stenger 14. august, mens Eventyrparken også har åpent noen helger etter denne datoen. Parken tilbyr også flere familiepakker med overnatting 1 - 4 netter med opplevelser også utenfor Eventyrparken.

Det er gratis i Eventyrparken for barn som er lavere enn 90 cm. Det kan kjøpes dag 2 billett til påfølgende dag, og kombi-billett til Eventyrparken og Barnas Gård i perioden hvor gården er åpen. Det selges også sesongkort. Billetter må forhåndkjøpes på nett! Det fylles raskt opp, i skrivende stund er det kun "noe ledig" til lørdag etter Kristi Himmelfartsdag.

Barn under 2 år kommer gratis inn på Barnas Gård, mens det er samme billett for alle øvrige aldre.

Dagsbillett Eventyrparken 90 - 120 cm / over 120 cm:
Laveste pris: 435 kr / 487 kr
Høyeste pris: 456 kr / 508 kr

Tusenfryd ved Oslo

Tusenfryd åpner dørene 23. april, og har åpent i helgene ut mai, og på tirsdag 17. og torsdag 26. (Kristi Himmelfartsdag) mai. Fra 4. juni til 16. august har parken åpent alle dager, deretter i helgene. Parken tilbyr hotellpakker i fellesskap med Nordic Choice Hotels.

Tusenfryd oppfordrer til å kjøpe billett via parkens nettsider eller App. Det selges kun daterte billetter for å ha kontroll på antall gjester pr dag. Dag 2 billett selges kun i parken. Barn som er lavere enn 95 cm kommer gratis inn.

Prisene er dynamiske og styres etter etterspørsel og tidspunkt for bestilling. Det betyr at prisen som vises i dag ikke nødvendigvis er den samme en annen dag.

Dagsbillett 95 - 120 cm / over 120 cm (nettkjøp, +10 kr pr billett for kjøp ved ankomst):
Laveste pris: 429 kr / 489 kr
Høyeste pris: 449 kr / 509 kr