2 minutter lesing

Barnefamilier over hele landet - naturen kaller søndag 4. september!

Publisert
21/3/2024

"Kom-deg-ut dagen" i februar og september hver år i regi av Den Norske Turistforeningen (DNT) omtaler seg selv som Norges nasjonale turdag. Og nasjonal er den, over hele landet er DNTs lokallag i aksjon for å tilrettelegge aktiviteter og opplevelser som skal få flest mulig ut i naturen denne dagen For å ha det gøy!

Et flertall av arrangementene på søndag 4. september er rettet mot barnefamilier. Aktivitetene varierer fra sted til sted: korte turer, kajakk, konkurranser, leker mm, og pølser på grill eller bål! Alt er gratis så alle har mulighet for å delta. De aller fleste arrangementene er drop-in, for noen er det påmelding. Finn et arrangement der du bor på Kom-deg-ut-dagens hjemmeside, det er 115 å velge mellom!

Samme helg er også starten på Friluftslivets uke 2022, som også har arrangementer over hele landet, - i en hel uke! På velkomstsiden kan man velge fylke og få en oversikt over alle arrangementer i fylket, og hvilken målgruppe de har. Ca 1400 friluftsaktiviteter, turer og aktivitetsdager i alt.

Friluftslivets uke starter med en oppfordring til venner og vennegjenger, kjærestepar, enslige, familier m.fl. til å sove ute natten mellom lørdag 3. og søndag 4. september. De siste årene har opp mot 100.000 fulgt oppfordringen. I år er det spesielt "viktig": det er "landskamp" mot Sverige, svenskene har fått samme oppfordringen den samme natten! Noe for din familie ....?

Apropos glade barn i naturen: har dere (barna!) lastet ned DNTs barneapp "Kul Tur" (gratis)? Den kan lastes ned fra Google Play og AppStore. Målgruppen er barn i alderen 4-12 år, men hele familien kan registrere seg. Kort fortalt gir appen barna poeng for aktiviteter ute i naturen, og gjennomførte turer. Hele 90 forskjellige aktiviteter med forskjellige vanskelighetsgrad ligger inne, fordelt på årstider. Desto yngre, desto flere poeng for samme oppgaver. Poengene brukes til å bestige et virtuelt fjell. Når toppen av fjellet er nådd får man tilsendt en liten overraskelse fra DNTs Barnas Turlag. Appen er veldig populær! 

Og husk - kom dere ut på søndag 4. september, hvis dere da ikke overnatter ute fra lørdag?

God tur!