3 minutter lesing

6 familiefestivaler på Østlandet - og gratis sommermoro i Oslo!

Publisert
12/4/2024

Sommerferie er festivaltid. Det er noen festivaler kun for de minste, andre er barnefestivaler i voksenfestivaler, uten at det gjør den store forskjellen.

Mini Pride - Oslo pride

24/6 - 1/7 - program alle dager

Mini Pride beskrives av arrangørene som "... en sosial kultur- og aktivitetsarena som bidrar til læring, bygging av inkluderende holdninger og tilhørighet. Det skal være en trygg møteplass for skeive barn, unge og barnefamilier, men også være et sted der barn og ungdom kan lære mer om temaer som Pride, kjønn- og seksualitetsmangfold og likestilling."

Mini Pride foregår på Kontraskjæret; det er teater, musikk, dans, drag, høytlesning, sosiale aktiviteter mm. Det er også flere andre aktiviteter for barn og unge som ikke er knyttet til Mini Pride. Se alle aktiviteter for de yngste i lenken Program 2023 for Oslo Pride. Velg "Aktivitet for barn/unge" i feltet Programtype.

Slipp Botsen Fri!

12/6 - 12/8 - gratis underholdning hver helg!

En grasrotbevegelse som kjemper for å ta Botsen på Grønland i Oslo tilbake, etter at fangene for lengst er flyttet ut! Hver lørdag og søndag i sommer er det underholdning i Botsparken utenfor murene. Gøy og uformelt - og helt gratis! Se program for Slipp Botsen Fri.

Feriekino i Deichman Bjørvika

3/7 - 12/8 - gratis familiefilm hver dag!

Hver dag i sommer er det gratis familiefilm i hovedbiblioteket i Bjørvika i Oslo. To visninger, kl 12.00 og 14.00. For å se hvilken film som vises samme dag må du komme til biblioteket! Alle visningene er gratis og du trenger ingen billett. Førstemann gjelder. Aldersgrensen vil variere noe. Alle barn må ha følge med en voksen. Se arrangementer på Deichman Bjørvika.

Palmesus Junior i Kristiansand

29/6 - strandfest for barn og unge

Bystranda i Kristiansand fylles med artister, underholdning, aktiviteter og strandleker. Stranden er episenteret for dette fyrverkeriet av en familiefest, inkludert i billetten er også adgang til badelandet Aquarama. Og så blir det tivoli med et gigantisk pariserhjul og mange andre attraksjoner. En av årets artister er Viggo Venn, vinner av årets "Britain's Got Talent"! Se oversikt over artistene på Palmesus Junior.

MiniFjorden i Sandefjord

30/6 - 2/7 og 7/7 - 9/7 - for barn 3 - 12 år

Festivalen foregår i Hjertnes Amfi ved Badeparken i sentrum. Stort festivalområde med leker, spill, musikk og tusenvis av bøker! Det er en sceneopptreden hver av dagene. Festivalområdet åpner en time før forestillingen starter. Se hvem som kommer på scenen.

JordbærEventyret ved Tyrifjorden

1/7 - med jordbæret i sentrum

Ambisjonsnivået for festivalen er høyt, "å være Norges friskeste barne- og familiefestival". Møt Jordbærkongen, jordbærprinsessen og Snehvit, hopp i høyet, vær med på traktortur, utforsk Trollskogen, hygg dere i Strandparken, og se - og lytt til - mye god underholdning på scenen. Opptreden kl 12.00 - 15.30. Foregår i Sylling, syd for den østligste armen av Tyrifjorden. Se JordbærEventyrets hjemmeside.

Sommer i Prøysen på Rudshøgda

1/7 - 13/8 - familiefestivaldager med stor F

Sommer i Prøysen er ikke en vanlig festival, men en sammenhengende rekke av programinnslag beregnet på familier. Universet festivalen henter programmet fra er stort, det er så vel bygningsmassen og utstillingene til minne om Alf Prøysen, og naturlige omgivelser barna kan boltre seg i. Rudshøgda ligger mellom Elverum og Moelven, ikke langt fra Mjøsa. Se beskrivelse av, og program for, Sommer i Prøysen.

Barnivalen Kongsberg

6/7 - 8/7 - en av landets eldste og største barnefestivaler

Barnivalparken ved Kongsberg, ned mot Lågen, har et bredt tilbud med konserter, diverse aktiviteter, verksteder med musikk og sang, hoppeslott, teater mm. Barnivalen foregår samtidig med Kongsberg Jazzfestival, så hele familien kan moro seg i Kongsberg i disse dagene, uansett alder. De fleste arrangementene er utendørsarrangement, og passer for både besteforeldre og barnevogner. Hver dag er det et kjent navn på scenen, torsdag er det Viggo Venn, Kongsbergianer og vinner av årets "Britain's Got Talent"! Se info om Barnivalen på Kongsberg.