Aktivitetstips

2 minutter lesing

15 forslag til vinterferieaktiviteter i Bergen

Publisert
8/6/2024

Vinterferien står for døren. For mange er det ensbetydende med byferie og hjemmehygge, men selv de mest tålmodige barna "krever" nok minst én dag med noe "gøy" sammen med mor og/eller far.

BarnasNorge.no formidler informasjon om aktiviteter og arrangementer i Bergen og resten av landet. Over 1000 aktiviteter og flere hundre arrangementer. Velg kommune eller fylke på velkomstsiden, eller Aktiviteter eller Arrangementer i menyen.

Her et lite utplukk av vinterferie-aktiviteter i Bergen:

Bergen Offentlige bibliotek - vinterferieaktiviteter, forestillinger og andre arrangementer på mange av filialene. Helt GRATIS! Se vinterferieprogrammet for hovedbiblioteket og filialene samlet.

Barnas Bymuseum - "Byen & Laget", historien om Brann, Barnas egen teatervandring, aktivitetsomvisning på Bryggen, og eventyromvisning i Håkonshallen. Se hele oversikten. Billetter kjøpes på forhånd.

KODE - Bergens Kunstmuseum - vinterferieverksted hver dag, lag en svevende uro og se på utstillingene. Det er også egne familieomvisninger på Troldhaugen, og familiehelg på Siljustøl, Marie og Harald Sæveruds eventyrlige hjem. Se hele aktivitetsplanen.

Universitetsmuseet i Bergen - prøv undringsløypene på Natur- og Kulturhistoriske avdelinger for barn 6-10 år, spesielt laget for vinterferien, og så er det Natt på museet 2. mars!

VilVite - kreativ lek med papp, stor papp, liten papp, bygg et hus, lag figurer, barnas fantasi "ruler". Tilrettelagt av Papperiet. Også ulike drop-in aktiviteter med fokus på gjenbruk. Og det store KLIMABRØLET da, ikke glem det!

Fyllingsdalen Teater - "Jungelboken", klassisk eventyr med noen litt naive, noen litt utspekulerte og mange mitt i mellom dyr. Og så Mowgli, menneskebarnet.

Den Nasjonale Scene (DNS) - "Barna fra Frostmofjellet", en familieforestilling om fem søsken - og en geit! Skuespill, sang og morsomme karakterer!

Øvrige endagsaktiviteter i vinterferien: Vandreteater i Nygårdsparken, Familieomvisning og maleverksted, Dissekering på Akvariet, Barnedagen på NHH, og Lag humlekasse med Naturvernforbundet

Skolefritidsordningen (SFO) er åpen alle dager for 1. til 4. trinn, og til og med 7. trinn for elever med særskilte behov. Kommunale barnehager har i utgangspunktet åpent som normalt i vinterferien, mens** private barnehager har egne vedtekter som bestemmer åpningstiden**. Sjekk kommunens oversikt over barnehager i Bergen.

I tillegg til Bergens-skolene og skolene i det av Vestland fylke som tilsvarer det gamle Hordaland fylke, så har skolene i Rogaland, Innlandet, det gamle Buskerud fylke i Viken, bortsett fra Asker kommune, og Nordland vinterferie i uke 9.